25 Mayıs 2019 Cumartesi 10:35
Türk Kızılay Ağrı Şubesi Günlük 3200 kişilik sıcak yemek veriyor

TÜRK KIZILAY İLE  “HİLÂL OLSUN AĞRI” 

Afet dönemlerinin dışında da hayatın her anında ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Türk Kızılay Ağrı şubesi, Ramazan ayı boyunca sosyal yardımlara devam ediyor. Ağrı merkez nadiriye camiinde kurulan iftar sofrası ile paylaşmanın,kardeşliği ve ramazan bereketinin herkese ulaşması hedefleniyor.

Kızılay Ağrı şube Başkanı Orhan TATLI yaptığı açıklama da;İhtiyaç sahiplerinin kapısını gıda kolisi, sıcak yemek veya maddi destek olarak aralamak isteyen hayırseverler, Hilâl Olsun Türkiye sloganıyla başlatılan kampanya sayesinde milyonları sevindirecek. 

Bağışlarıyla Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerine merhamet ellerini uzatan yardımseverler, yapılan kayıtlar sayesinde bağışlarını takip edebilecek.

Birçok kuruluş ile yapılan ortak çalışma ile ihtiyaç sahibi daha fazla kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. 2019 yılı gıda koli bağışları için Migros market, Bizim Market, Özgül AVM ve ideal market ile anlaşmalar yapıldı.hayırsever vatandaşlarımız buralarda kurulan standlarımıza gıda kolisi bağışı yapabilecekler.

Zekât, Fitre ve Fidye 

Geçen Ramazanlarda olduğu gibi bu sene de yardımseverlerin zekâtları Türk Kızılay Ağrı şubesi aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.Cumhuriyet caddesinde kurduğumuz Bağış çadırımızda zekat,fitre ve fidye bağışlarını kabul edeceğiz.

Vatandaşların fitre ve fidyelerini de ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak olan Türk Kızılay Ağrı şubesi, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıkladığı taban fiyat üzerinden fitre ve fidyeleri kabul edecek. Fitre ve fidyeler, Ramazan ayı içerisinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. 

Aşevimiz Hizmete devam edecek

Ülke genelinde faaliyet gösteren Kızılay aşevleri, Ramazan ayında da günlük yemek, iftar yemeği ikramı ve kuru gıda dağıtımı yoluyla çalışmalarına devam edecek. Hijyenik ortamlarda, besin değeri yüksek gıda malzemelerinden hazırlanan sıcak yemeklerden sadece ihtiyaç sahipleri yararlanacak. Ayrıca aşevlerine gelemeyen, dışarı çıkamayacak durumda olan yaşlı ve hastaların yemekleri Türk Kızılay Ağrı şubesi tarafından özel sefer taslarında evlerine kadar götürülecek. Günlük 3200 kişilik sıcak yemek yapılan aş evimiz bunun yanında sahur için ailelerimize reçel,zeytin helva, çay gibi gıda dağıtımı da yapmaya devam edeceğiz.

Hayırseverler yaptıkları bağışlarla aşevlerinden daha fazla ihtiyaç sahibinin faydalanmasını sağlayabilecek.

Bizler Kızılay ailesi olarak Ramazan ayınımızın tüm İslam alemine hayırlar getirmesini yüce Allah'tan diyoruz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.