08 Kasım 2019 Cuma 22:18
Türk Kızılay Ağrı Şubesi Kan Merkezi Açılışı Yapıldı

Ağrı'da faaliyet yürütecek olan Kızılay Kan Merkezi, protokolün katılımı ile açılışı gerçekleştirildi.


Ağrı Cumhuriyet Caddesi'nde bir iş yerinin kiralanması ile kurulan Kızılay Kan Merkezi Ağrı Valisi Süleyman Elban, Belediye Başkanı Savcı Sayan, Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ergül, Tutak Belediye Başkanı Bülent Duru, kurum amirleri ve STK temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Açılışta bir konuşma yapan Ağrı Valisi Süleyman Elban, "Kan alma işlemlerinin sağlıklı ve hızlı bir şekilde erişimin sağlanmasına göre inşa ediliyor. İnşallah biraz sonra açılışı yapacağımız bu tesiste başta kana ihtiyacı olanlara hızlı bir şekilde giderilir. Hem de diğer ihtiyacı olanlara da hizmet verir düşünüyorum. Kızılay hangi damarda kan alacağını bilen bir kurum. Ağrılılar da bu konuda fedakar bir il. İnşallah burada herkesin ihtiyacını karşılayacak temennisi ile hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

Belediye Başkanı Savcı Sayan ise şunları söyledi: "Ağrı güzel şeylerle yeniden canlanıyor. Kızılay çok önemli bir kurum. Eskiden Kızılay dediğimizde sadece aklımıza kan alma geliyordu bugün mahallemizde, caddemizde, sokağımızda yardıma muhtaç herkesin yanında Kızılay'ı görüyoruz. Kızılay aynı zamanda İslam coğrafyası için önemli bir kuruluş. İnşallah güzel işler yapacak."

Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can yaptığı açıklamada, kan verme noktasında Ağrı'nın duyarlı olduğunu ve kan toplama noktasında beklentilerinin üstünde bir durum ile karşılaştıklarını belirtti.

Hüseyin Can, "Biz her gün 9 ünite kan alacağız. Ve almış olduğumuz kanı bin 500'e yakın devlet ve özel hastanemizin kapısına 3 ayrı kategoriye ayrıştırılmış olarak sizin yakınlarınızın, yakınlarımızın ihtiyacını görmek için bırakacağız. Ağrı ilindeki hedefimiz bir yılda 6 bin ünite kan toplamak. Yıl sonuna gelmeden bu hedefi aşmış bir Ağrı var. Ağrı bağışçılarını kuvvetli bir şekilde alkışlıyorum." şeklinde konuştu.

İl Müftüsü Tandoğan Topçu'nun yaptığı duanın ardından merkezin kurdelasının kesimi ile açılış gerçekleştirildi.

Açılış programının ardından caddede halka ücretsiz helva dağıtımı gerçekleştirildi. 


 

Son Güncelleme: 10.11.2019 21:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 2019-11-10 00:45:04

Her yıl kızılaya kan verirdim taki genel başkanlarının maaşını öğreninceye kadar adam sanki merkez başkanı aldığı maaş. 2000 asgari ücretlinin maaşı o yüzden kızılay ile arama mesafe koydum