24 Ağustos 2018 Cuma 13:08
Türk Kızılayı Ağrı Şubesi'nden Karadağ'da Kurban ve Gıda Dağıtımı

1868 yılında kurulan, 150 yıldır insanlığa hizmet eden Türkiye’nin en büyük, Dünyanın sayılı yardım kuruluşlarından olan Türk Kızılay’ı bu senede önceki senelerde olduğu gibi mazlum halkları yanlız bırakmayarak 40 farklı ülkede müslüman ihtiyaç sahiplerine kurban eti ve gıda kolisi dağıttı veTürkiye halkının her zaman yanlarında olduğunu hissettirdi.

İslami koşullara uygun şekilde kesilen kurbanlıklar sonrasında Türkiye’den gönüllü olarak giden Kızılay gönüllüleri yardımıyla paketlenip ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.

Ağrı Genç Kızılay Başkanı Muhammed Alpaslan bu gönüllülük faaliyetini Karadağ ülkesinde yürütmek için gittiğini belirterek;

"Öncelikle bütün islam aleminin kurban bayramını kutluyorum. Sağlıklı, huzurlu bir şekilde nice bayramlar geçirmesini yüce allahtan niyaz ediyorum. Karadağ’da, 1750 kişinin vekaletle vermiş olduğu kurban bağışını 210 büyükbaş 280 küçükbaş olmak üzere toplamda 490 kurban kesilerek Karadağ Türk büyük elçisi Serhat Galip’in katılımlarıyla ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı. Sınırları aşarak dünyanın ulaşılması güç olan ülkelerine dahi bu şekilde yardımların götürülmesi Türkiye Cumhuriyetinin büyüklüğünü, halkının duyarlılığını ve Türkiye Cumhuriyetinin lider vasıflı bir ülke olduğunu gösteriyor.

Türk Kızılay’ına bağış yaparak bu insanların yüzünü güldüren herkesten allah razı olsun yaptıkları bağışların emanetçisi olarak gittiğimiz ülkelerde hijyenik koşullara dikkat ederek, İslami koşullar gözetilerek müslüman kasaplar tarafından hayvanlar kesilerek gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.