08 Ağustos 2018 Çarşamba 17:48
Türkiye Diyanet Vakfı Ağrı Şubesi Kurban Bağış Kampanyasını Başlattı

Türkiye Diyanet Vakfı Ağrı Şubesi ve Ağrı İl Müftülüğü'nün Cumhuriyet Caddesine kurmuş olduğu stantta Ağrı halkını bu konu hakkında bilgilendirerek bağış yapmaya davet etti. Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu ve Türkiye Diyanet Vakfı Ağrı Şubesi Yöneticisi Emrah Kaya cumhuriyet caddesinde kurulan Kurban Bağış Kampanyası standını ziyaret etti.

Standı ziyareti sırasında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın bu projeyi birlikte başlattığını belirten Tandoğan Topçu: "Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş sloganıyla birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın birlikte başlatmış olduğu kurban bağış projesi bir süredir başladı ve devam ediyor. 20 Ağustos 2018 yani Kurban Bayramı'nın bir önceki gününe kadar bu kampanya devam edecektir.

Bildiğiniz gibi bu kampanya çerçevesinde vatandaşlarımızın yurt içinde kesecekleri kurbanı 850 TL olarak kabul ediyoruz. Yurt dışında kestirecekleri vekalet yoluyla kurbanı ise 625 TL olarak kabul ediyoruz.

Tabi ki vatandaşlarımız, hemen hali vakti yerinde olan, müslüman, mümin kardeşlerimiz kurban kesmekle vazifeli bildiğiniz gibi ve bu çerçevede Afrika'da daha değişik yerlerde de dezavantajlı müslüman kardeşlerimiz var. Belki de sofralarında eti görmeyen kardeşlerimiz var işte bu bir fırsattır.

Bizim burada bağışlayacağımız bir kurban ile Afrika'nın en ücra köşesinde ki müslüman kardeşimiz sofrasında bir et görecektir.

Kurban paylaşmaktır, kurban teslimiyettir, kurban bildiğiniz gibi fedakarlıktır, kurban şükrün ifadesidir. İşte bu kavramlarla yola çıkan Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız hem vatandaşlarımızın kurbanlarının muhatabı olarak yerlerine ulaştırma konusunda böyle bir kampanya başlattı.

Bizler de sizler aracılığıyla bunu halkımızla paylaşıyoruz. Allah herkesin kurbanını kabul eylesin. Bu vesileyle bizleri Cenab-ı Hakk'a yakınlaşmayı nasip ve müesser eylesin. Ben bu çerçevede hepinize teşekkür ediyorum, sağolun." diyerek hali vakti yerinde olan herkesi bağış yapmaya davet etti.

Kurulan standa Kurban bağışı yapan Bayram Küfrevioğlu: "Kurban güzel bir olaydır. Bu bağışı yapmamın sebebi yurtdışında ki kardeşlerimizin gerçekten Afrika'da Sudan'da vb. gibi yerlerde ciddi anlamda ihtiyaçları vardır. Burada zaten kurban kesiyoruz. Bu bağışı yapmanın tek bir sebebi yurtdışında ki kardeşlerimiz en azından bir parça et de olsa görmüş olurlar. Hem rıza-i Allah için hem de o kardeşlerimize olsun diye verdim." dedi.

Son Güncelleme: 09.08.2018 13:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.