24 Ekim 2018 Çarşamba 19:52
Türkiye-İran Hudut Komiserliği Toplantısı Maku'da Gerçekleşti

Türkiye Cumhuriyeti ile İran İslam Cumhuriyeti heyetleri arasındaki Maku - Ağrı İkinci Derece Hudut Komiserliği toplantısı İran’ın Maku şehrinde düzenlendi.

Ağrı Valisi Sayın Süleyman Elban başkanlığındaki Türkiye heyeti, Maku Hudut Komiseri Albay Şirzad Hacızadeh başkanlığındaki İran heyeti, İkinci Derece Hudut Komiserliği Toplantısı için Maku’da bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Vali Elban,’’ Gerçekleştirmekte olduğumuz bugünkü mutat toplantımızın iki ülke arasındaki mevcut iyi ilişkilere, bölgelerimizdeki vatandaşlarımızın asayiş, huzur ve refahına olumlu katkılar sağlayarak, ülkelerimize yönelik terör faaliyeti yürüten bölücü örgüt unsurları ile en iyi şekilde mücadele için karşılıklı bilgi alışverişinde bulunabileceğimiz bir toplantı olmasını temenni ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

İki ülkenin müşterek sınırlarındaki güvenlik konularının görüşüldüğü toplantıya, Vali Süleyman Elban, , İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cemil Lütfi Özkul, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, Doğubayazıt Kaymakamı Zafer Engin, Gürbulak Gümrük Müdürü Osman Bölükbaşı Dara ile İranlı mevkidaşları katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.