25 Mart 2019 Pazartesi 10:11
Üstad Bediüzzaman İcazet Aldığı Ağrı'da yad edildi

Üstad Bediüzzaman Ağrı'da yad edildi

Mustazaflar Haftası kapsamında düzenlenen Üstad Bediüzzaman'ı anma ve anlama programı Ağrı'da gerçekleştirildi.

Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi tarafından Üstad Bediüzzamanı anma ve anlama programı gerçekleştirildi.

Hamza Yılmaz'ın sunuculuğunu gerçekleştirdiği program Burhan Aslanlı'nın okuduğu Kuran tileveti ile başladı. Daha sonra sahne alan Grup Vahdet İlahi Grubundan Erhan Güler, Mehmet Nogay Üstad Bediüzzaman'ı anlatan eserler seslendirdiler.

"Biz çocuklarımıza Rabbini zikretmeliyiz"

Günün anlam ve önemini belirtmek için mikrofonu alan Araştırmacı-Yazar M. Ali Ortaç, Üstad Bediüzzamanın iman çekirdeği üzerine yetiştiğini ve o iman çekirdeğini gönlüne yerleştirenin annesi olduğuna dikkat çekti.

M. Ali Ortaç, "Koca çınarları yetiştiren toprağın altındaki çekirdekler vardır. İşte o büyük zatlar; koca çınarlar gibidirler.O koca çınarları iyi tanıyabilmek için, iyi anlayabilmek için üzerlerine yetiştikleri çekirdekten başlamak lazım, çekirdeği anlatmak lazım. Üstad, koca bir çınardı ve iman çekirdeği üzerine yetişmişti.Onun o iman çekirdeğini gönüllere yerleştirin validesi, annesiydi.Zaten dünyayı ıslah eden, peygamberleri de yetiştiren anneler değil midir?Üstad, annesinin gönlüne yetiştirdiği iman çekirdeği üzerine yetiştiğini beyan etmiştir. Öyleyse çocuğumuz bir yaşındaysa da bir aylık isede biz ona imanı Telkin etmeliyiz,İslam’ıtelkin etmeliyiz, biz onun yanında Rabbini zikretmeliyiz, peygamberini zikretmeliyiz, İslam öncülerini zikretmeliyiz. Dostlarımızı zikretmeliyiz, düşmanlarımızı onlara tanıtmalıyız ki büyüdüğünde Allah'a dost, peygamberine dost, peygamber sevdalısı büyüsün.Büyüdüğünde dostlarımıza dost dost olsun, düşmanına yem olmasın." diyerek annenin aile ve toplum içindeki önemine dikkat çekti.

"Üstad icazetini siz Ağrılılardan aldı"

ÜstazadBediüzzamanınbie hareket önderi olduğunun altını çizen Ortaç şunları söyledi:

"Üstad Bediüzzaman, bir kış boyunca Doğubayazıt'ta Şeyh Muhammed Celali'nin yanında 20 yılda tahsil edilen klasik medrese usulünü Allah'ın yardımı ve Şeyh Muhammed Celali'nin yardımıyla tahsil etmiş ve Şeyh Muhammed Celali den yani siz Ağrılılardan ÜstadBediüzzaman icazetini almış. Üstad namaza çok önem verir, bunun için de zamanın paşalarını, valilerini sürekli uyarır, telkinde bulunurdu. Zaten Müslüman namazsız olmamalıdır, Müslümanın namazı varsa Müslüman vardır. Müslümanın namazı bitmişse Müslüman bitmek üzeredir. Ve Üstadulumu diniyeyi kalbin ziyası olduğunu söyler. 'Ulumu diniye kalbi aydınlatır, kalbi nurlandırır, feraset ehli yapar kişiyi'dirÜstadBediüzzaman.Fünunumedeniye de yani okullarda okutulan Matematik, Fen Bilimleri, Biyoloji, Kimya ilimleride diyorÜstad, aklın ziyasıdır. İkisinin bir araya gelmesiyle hakikat ortaya çıkar.Hakikat ehli olmak isteyen hem Ulumu diniyeyihem fünunu medeniye elde etmeye çalışması lazım kardeşler.İşte Üstadbu ilimleri bir arada bulunduran alimdi. O sadece kitap yazan, hutbe veren, vaaz eden bir alimdeğildi.O aynı zamanda bir hareket önder idi.Ümmet-i Muhammed'in kurtuluşu üzerine çareler arıyan, bir rehberdir ÜstadBediüzzaman."

M. Ali Ortaç'ın konuşmasının ardından Grup Vahdet'in seslendirdiği eserler ile program son buldu.

Ağrı Haber

Son Güncelleme: 25.03.2019 11:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.