12 Mart 2021 Cuma 10:31
Vali Dr. Osman Varol'un 12 Mart İstiklal Marşı'mızın Kabulü mesajı

12 Mart İstiklal Marşı'mızın Kabulü

“Ömrünü vatana ve millete hizmete adamış, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un ölümsüz eseri İstiklal Marşı’mızın 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “Milli Marş” olarak kabul edilmesinin 100.yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz.

Milli mücadelemizin en çetin döneminde şanlı ecdadımızın yeniden dirilişini, şahlanışını en güzel şekilde ifade eden ve ölümsüzleştiren İstiklal Marşı’mız, Türk milletinin inancının ve vicdanının ortak sesi, yenilmez azminin destanıdır. Bu destansı eser aynı zamanda, tarihten silinmek istenen bir milletin sahip olduğu değerlerine inanarak verdiği İstiklal Savaşı’ndaki bağımsızlık mücadelesini tüm olumsuz şartlara rağmen güçlü bir irade ile kazandığını anlatan tarihi bir belge niteliğindedir.

Aziz milletimizi tek yürek, tek yumruk haline getiren manevi bir güç ile ulusal birlik ve bütünlüğün simgesi olan İstiklal Marşı’mız, ne geçmişte ne de gelecekte milletimizin esarete asla boyun eğmeyeceğinin tüm dünyaya ilan edilişinin bir ifadesi olarak, vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu bugün de bizlere göstermektedir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı azim ve şuurla geleceğimizi inşa etmek için var gücümüzle çalışarak ecdadımızın emaneti olan bu vatana ilelebet sahip çıkacağız.

Bağımsızlığımızın ebedi sembolü olan İstiklal Marşı’mızın kabul edilişinin 100. yıl dönümünde başta Kurtuluş Savaşı’mızın Baş Komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, cennet vatanımız uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimizi, rahmet ve minnetle yad ediyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve uzun ömürler diliyorum.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.