03 Nisan 2018 Salı 16:19
Vali Elban, KodlAğrı Projesi Kapsamında Düzenlenen Konferansa Katıldı

KODLAĞRI projesi kapsamında Prof. Dr. Selçuk Özdemir’in tüm eğiticilere verdiği eğitime Sayın Valimizde katıldı.

KODLAĞRI proje kapsamında mevcutlara ilave olarak toplam 1372 bilgisayar daha temin edilmiştir. İlimiz Merkez ve bağlı ilçelerde 119 okulda yaklaşık 20.000 öğrenci kodlama eğitimi almaktadır.

Konferansın açılışında konuşan Vali Elban, ‘’ KODLAĞRI projesi kapsamında yoğun bir şekilde çalışma yürütüyorsunuz. Bu çalışma için belli zamanlarda Ülkemizin bu alanda çok kıymetli insanlarını, değerlerini ve duayenlerini sizlerle de buluşturmak istiyoruz. Onların bilgisinden ve tecrübelerinden yararlanmak, bizler için çok önemli. Bu kapsamda kıymetli hocamız kendi deneyimlerini bizlerle paylaşmak için buradalar. Davetimizi kabul edip geldikleri için teşekkür ediyorum. Öğrencisinden öğretmenine, idarecisinden İl Milli Eğitim Müdürüne, Valisine kadar tüm il olarak bu işe kenetlendik ve artık bizim hedefimiz her yıl 20 bin kardeşimizi bu kervana dahil etmek. İnşallah mayıs ayı itibarıyla 20 bin yapacağız ve gelecek yıl yine 20 bin ilave edeceğiz. Tahmin ediyorum çok kısa bir süre içerisinde Türkiye’deki tüm kodlama eğitimi alan kişi sayısı içinde  Ağrı’lı öğrencilerimiz önemli oranı oluşturacaktır. Ağrı insanına, özelliklede zeki çocuklarına güveniyoruz. İnşallah bu konferansta bizim bu çabalarımıza, arkadaşlarımızın bu gayretine, gayret katar hayırlara vesile olur diyorum’’ şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 03.04.2018 16:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
onur 2018-04-04 20:54:33

Bu proje ile Ağrı'nın zeki çocukları Türkiye'ye örnek olacak ümit ediyorum başarılar. gündeme taşıyan siz değerli basın kuruluşlarınada teşekkür ediyorum