10 Mart 2017 Cuma 17:38
Vali Musa IŞIN 'PKK'yı 20 devlet kullanıyor'

Ağrı Belediye Başkan Vekili Işın:

- "Leyla Zana Ağrı Milletvekili seçildikten sonra diğer 3 milletvekiliyle birlikte ziyarete geldi. Ben de Sayın Vekil, Kürtler size 80 milletvekili verdi. 80 milletvekili gidin PKK'ya 'Biz şiddet istemiyoruz, biz siyaset yapmak istiyoruz.' deyin. Bakın Doğubayazıt'ta araçlar yakıldı. İnsanlar öldürülüyor. Devlet buna göz yumamaz. Siz bu insanlardan oy aldınız, dedim"

- "Leyla Zana da bana dedi ki; 'PKK'yı 20 devlet kullanıyor.' İşte biz de bunu söylüyoruz. PKK bu bölgenin insanı değildir. Taşeron örgütlerin içimize koyduğu bir fitnedir"

İçişleri Bakanlığınca Ağrı Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Ağrı Valisi Musa Işın, HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın seçimlerden sonra kendisini ziyaret ettiğini ve terör örgütü PKK'yı 20 devletin kullandığını söylediğini belirtti. 

"Helise Günü Etkinlikleri" kapsamında Leylek Pınar Mahallesi'ndeki taziye evinde mahalle sakinleri ile bir araya gelen Işın, 1,5 yıldır il terör hadisesi yaşanmadığını söyledi.

Terör belasının tamamen bitmediğini, uyanık olunması gerektiğini belirten Vali Işın, şöyle konuştu:

"Bu sene bütün Türkiye'de, dağlarda filan terörist kalmayacak. Bitirme noktasına getireceğiz. Çok azaldılar, gerilediler. İnşallah bu süreç hızlanarak devam edecek. Bu mübarek topraklarda bu terör odakları inşallah bir daha neşvünema bulamayacaktır. Tarihin çöplük sepetine bu terör örgütü, uzantıları ve kullananları buraları terk edip gideceklerdir. Bunlar bizden değildir. Bunlar kökü dışarıda, Batı'nın kullandığı taşeron örgütlerdir. PKK da, FETÖ de, İŞID ve Boko Haram da öyledir. Bütün Müslüman topraklarda her ülke başına bir veya birden fazla terör örgütü musallat ederek çökertilmek isteniyor."

Terör örgütünün Çözüm Süreci'ni amacının dışında kullandığına işaret eden Vali Işın, "PKK terör örgütü Mayıs 2013 itibarıyla bu toprakları terk edip gidecekti. Çözüm Süreci'nin esprisi ana maddesi buydu. Ama bunlar tersini yaptılar. Silahlarını alıp dağdan şehre indiler." dedi.

Leyla Zana'nın kendisini ziyaretindeki konuşmayı anlatan Işın, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Leyla Zana Ağrı Milletvekili seçildikten sonra diğer 3 milletvekiliyle birlikte ziyarete geldi. Ziyaretten 2-3 gün öncede Doğubayazıt'ta tırlar ve kamyonlar yakılmıştı. Ben de Sayın Vekil, Kürtler size 80 milletvekili verdi dedim. Bu, 'Biz kan akmasını istemiyoruz. Ülkemizde bölgemizde şiddet istemiyoruz.

Biz insanlarımızın öldürülmesini araçlarımızın yakılmasını istemiyoruz' demektir. 80 milletvekili gidin PKK'ya 'Biz şiddet istemiyoruz, biz siyaset yapmak istiyoruz.' deyin. Bakın Doğubayazıt'ta araçlar yakıldı. İnsanlar öldürülüyor. Devlet buna göz yumamaz. Siz bu insanlardan oy aldınız.

Leyla Zana da bana dedi ki 'PKK'yı 20 devlet kullanıyor.' İşte biz de bunu söylüyoruz. PKK bu bölgenin insanı değildir. Taşeron örgütlerin içimize koyduğu bir fitnedir."

- "92 aracımız günde bin 100 kamyon çöp ve kar taşıyor"

Belediyedeki çalışmalara da değinen Işın, geçmişle kıyaslanmayacak kadar güzel hizmetler yapacaklarını vurguladı.

Işın, 92 aracın günde bin 100 kamyon çöp ve kar taşıdığını belirterek, "Erzurum'da Ağrı'nın dör katı kar yağıyor, bir şey yok. Ama 120 bin nüfusumuz var, kar yağıyor yerde kalıyor.

Sanki bela musibet çökmüş. Sokaklarımız, caddeler kapalı. Biz günde 100 bin TL mazot parası harcayarak temizliyoruz." diye konuştu. 

vali-musa-isin-pkkyi-20-devlet-kullaniyor.jpgvali-musa-isin-pkkyi-20-devlet-kullaniyor-001.jpgvali-musa-isin-pkkyi-20-devlet-kullaniyor-002.jpgvali-musa-isin-pkkyi-20-devlet-kullaniyor-003.jpgvali-musa-isin-pkkyi-20-devlet-kullaniyor-004.jpgvali-musa-isin-pkkyi-20-devlet-kullaniyor-005.jpg

Son Güncelleme: 18.01.2018 06:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.