18 Eylül 2019 Çarşamba 20:50
Vali Süleyman Elban İlköğretim Haftası  Programına Katıldı!

İlköğretim Haftası Kutlama programı; okul girişinde öğrencilerin Vali Elban’ı çiçeklerle karşılaması ile başladı. Program Saygı Duruşu ile İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının akabinde Vali Elban’ın yaptığı konuşmasında; ‘’ Günümüzde şartlar öyle bir hale geldi ki, öğrendiğimiz bilgilerin artık yeterli olmadığı ve her gün öğrendiklerimizin, üzerine yeni bilgiler eklememiz gereken bir çağda yaşıyoruz. Biz il olarak bu durumun farkındayız. Tüm Milli Eğitim camiasında ki arkadaşlarımız ve Ağrı’da ki bütün öğretmen arkadaşlarımız da bu durumun farkında. Biz nesillerimizi, Ağrılı öğrencilerimizi çalışkan birer birey olarak geleceğe hazırlamak istiyoruz ve bunun için gayret ediyoruz’’ dedi.

Ağrı’nın yakın gelecekte eğitim ve öğretimde Türkiye’de başarılı iller arasında kesinlikle yer alacağını ifade eden Vali Elban, konuşmasına şöyle devam etti: ‘’İlimiz özellikle teknolojik gelişmeleri, takip anlamında rakip olarak Dünya’da ki gelişmiş ülkelerle, okullarla ve üniversitelerle yarışır hale gelecektir. Yeni eğitim ve öğretim yılında, Türkiye gündeminde Ağrı’nın başarılarının, konuşulduğu bir yıl olacağına inanıyorum.  Ben bu vesileyle 2019-2020 Eğitim - Öğretim Yılı’nın başarılı bir dönem şeklinde geçmesini temenni ederek ve tüm yönetici, öğretmen ve öğrencilere yeni eğitim haftası dolayısıyla başarılar diliyorum’’ şeklinde konuştu.
Öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler yapılması ve şiirlerin okunmasının ile program devam etti. Daha sonra, Cumhuriyet İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri, 1. Sınıf öğrencilerini “Hoş geldin” çiçeği ile karşıladı.

Program sonrası Vali Elban, Cumhuriyet İlkokulu’nda yapımı tamamlanan kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi. Ardından okulda görev yapan öğretmenlerle bir araya gelerek bir süre görüştü.

Vali Elban, İlköğretim Haftası münasebetiyle Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerini makamında kabul ederek, bir süre sohbet etti.

Kutlama programına; Valimiz Sayın Süleyman Elban, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Vekili Faruk Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, Milli Eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.