20 Ekim 2018 Cumartesi 12:15
Vali Süleyman Elban Muhtarlar Günü Dolayısıyla Muhtarlarla Buluştu

Ağrı Valisi Süleyman Elban 19 Ekim Muhtarlar günü dolayısıyla muhtarlar ile bir araya geldi.

19 Ekim Muhtar Günü,   Abide Meydanı önünde düzenlenen törenle kutlandı. Muhtarlar tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan  tören, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla  sona erdi.

Buradaki törenin ardından, Ağrı Muhtarlar Dernek Başkanı Nimet Güven ve muhtarlardan oluşan bir heyet ile birlikte Valimiz Sayın Süleyman Elban’ı makamında ziyaret ettiler.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren ve kendilerine teşekkür eden Valimiz Sayın Süleyman Elban muhtarlarla bir süre sohbet edip, 19 Ekim Muhtarlar Günü`nü kutladı.

Vali Elban Yemekte Muhtarlarla Buluştu

Valimiz Sayın Süleyman Elban, 19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle Muhtarlar onuruna yemek verdi.

Muhtarlar günü dolayısıyla verilen yemeğe Valimiz Sayın Süleyman Elban, Vali Yardımcısı Onur Kökçü, Ağrı Muhtarlar Dernek Başkanı Nimet Güven, mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Yemek öncesinde bir konuşma yapan Valimiz Sayın Süleyman Elban,’’ Muhtarlık kurumu aslında Dünya’da çok yaygın bir kurum değil. Bizim ülkemiz dışında çok nadir ülkelerde olan bir kurum. Ancak eğer siz demokrasi ile yönetildiğinizi iddia ediyorsanız ve demokratik bir yönetime sahip olduğunuzu düşünüyorsanız bunun en temel taşı, başlangıcı muhtarlık müessesesidir. Eski çağlardan beri idealize edilen temsiliyet makamı aslında bire bir muhtarlık makamıdır. Çünkü seçen ile seçilen her an yüz yüze ve baş başadır. Onun içinde doğrudan demokrasinin hayat bulduğu ve kendini gösterdiği kurum muhtarlık kurumudur. O yüzden demokrasiye inanan ve onun faziletini anlamaya çalışan biri olaraktan sizlerle olmaktan duyduğum memnuniyeti dile getirirken, hepinize bu davete katıldığınız için teşekkür ediyorum. Muhtarlar Gününüzü kutluyorum’’ dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.