09 Ocak 2021 Cumartesi 15:55
Vali Varol Tutak Aile Destek Eğitim Merkezini Ziyaret Etti

Vali Varol, Tutak ADEM’de

Vali Dr. Osman Varol, kadınlarımıza meslek edindirmek amacıyla çeşitli eğitim faaliyetleri sunan Tutak Aile Destek Eğitim Merkezine (ADEM) ziyarette bulundu.

Vali Varol’a ziyaretlerinde, Tutak Kaymakamı Ahmet Karaaslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mehmet Çimen, Tutak Belediye Başkanı Bülent Duru ve İlçe Protokol Üyeleri eşlik etti.

Halihazırda trikotaj, filografi ve müzik kursları veren ve bünyesinde barındırdığı anasınıfı ile de kadınlarımıza eşlik eden çocuklarımıza da eğitim imkanı sunan Merkez hakkında detaylı bilgi alan Vali Varol, ADEM'lerde kurslara katılan kadınlarımızın, mesleki eğitimin ardından ilgili kurumların verdiği hibe ve kredilerle kendi iş yerlerini kurabileceğini ifade ederek; kadınlarımızın ekonomik ve sosyal hayata katılımlarını artırıcı uygulamaların önemine vurgu yaptı.

Daha sonra kadın kursiyerlerimizle bir süre sohbet eden Vali Varol, kursiyerlerimizin ürünlerini tek tek inceleyerek, eğitim ve üretim süreci hakkında bilgi aldı. Trikotaj eğitimi alan kursiyerlerimiz, Vali Dr. Osman Varol’a el emeği göz nuru hediyelerini takdim etti.

Ardından eğitmenlerimiz tarafından hazırlanan müzik dinletisine katılan Vali Dr. Osman Varol, çeşitli alanlarda beceri kurslarının yer aldığı ADEM'lerimiz sayesinde kadınlarımızın yeteneklerini fark etmenlerine imkan tanındığını belirtti.

Ziyaret, Tutak Kaymakamımız Ahmet Karaaslan’ın Vali Dr. Osman Varol’a hediye takdimi ile son buldu.  

Son Güncelleme: 09.01.2021 17:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.