17 Şubat 2021 Çarşamba 23:29
Vali Varol’dan Hudut Karakollarına Ziyaret

Vali Varol’dan Hudut Takım Karakollarına Ziyaret

Vali Dr. Osman Varol, Doğubayazıt ilçemizde bulunan Hudut Takım Karakollarına bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaretlerine Şehit Piyade Er Haşim Türkoğlu Hudut Takım Karakolundan başlayan Vali Dr. Osman Varol, kahraman Mehmetçiklerimiz tarafından karşılandı.

Gürbulak’ta, Türkiye - İran sınırında, sınır güvenliğimizi sağlayan Şehit Piyade Er Haşim Türkoğlu Hudut Takım Karakolunda inceleme gerçekleştiren Vali Varol, yürütülen çalışmalara ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

İncelemelerini 1. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı Kartal Üs Bölgesinde sürdüren Vali Varol, gözetleme kuleleri, aydınlatma ve kameralarla donatılan sınır duvarı sayesinde, terör, kaçakçılık ve yasa dışı geçişlerde ciddi oranda düşüş yaşandığını vurguladı.

Daha sonra,1. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı, 5. Hudut Alay Komutanlığına bağlı 2 bin rakımlı  Zafer Üs Bölgesine ziyaret gerçekleştiren Vali Varol, görevi başında olan kahraman Mehmetçiğimizle bir araya gelerek hudutta nöbet tutmanın herkese nasip olmayacak kadar önemli olduğunu belirtip, görevlerinde muvaffakiyetler diledi.

Ardından Aybey ve M. Şehitoğlu Hudut Takım Karakollarını ziyaret ederek sınır güvenliğini sağlamaya yönelik yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Vali Varol,  nöbet tutan askerimize hal ve hatır sorarak,  'Allah yar ve yardımcınız olsun, ayağınıza taş değdirmesin.' dedi.

Ziyaretlerine 1. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı, 5. Hudut Alay Komutanlığına bağlı Gökay Hudut Taburunda devam eden Vali Varol, sınır hattını inceleyerek Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Sultantop Hudut Takım Karakoluna geçerek Şehitliği ziyaret eden Vali Varol, 21 Ağustos 1993 tarihinde hain terör örgütü tarafından düzenlenen saldırı sonucunda, 18 Mehmetçiğimizin Şehit olduğu alanda, vatanımızın bütünlüğünü korumak için canlarını feda eden Aziz Şehitlerimize Allah'tan rahmet dileyip, dualar okudu.

Şehitliğin ardından Vali Varol, 1956 yılında İran Şahı Rıza Pehlevi’nin eşi Süreyya Hanım'ın ülkemize yaptığı ziyaretleri sırasında gördüğü su kaynağını çok beğenmesi üzerine Şah Rıza Pehlevi tarafından bu alanda yaptırılan ve ülkemize hediye edilen çeşmenin tarihini dinledi.

İncelemelerinde, Vali Dr. Osman Varol’a, 1. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Yücel Özel, Doğubayazıt Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mehmet Çimen ve İl Emniyet Müdürü Nihat Özen eşlik etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.