23 Nisan 2022 Cumartesi 13:11
Vali Varol’un 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

“Milletimizin bağımsızlık ve özgürlük iradesini tüm dünyaya ilan ettiği tarihte, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102’nci yıl dönümünde, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ortak bir coşkuyla kutluyoruz. Aynı zamanda şanlı tarihimizle, bizlere bu güzel ülkeyi armağan eden ecdadımızla bir kez daha övünüyor ve gurur duyuyoruz.

Milletimizi ortak bir hedef etrafında bir araya getirerek birleştiren Türkiye Büyük Millet Meclisi; vatan sevgisinin ve hür yaşama uğruna sergilenen fedakarlığın en güzel timsali olmuş; milletimiz, egemenliğin kayıtsız şartsız kendisinde olduğu yeni bir devletin ilk adımını atmıştır. Yüce Meclisimiz, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz şartlara rağmen milletten aldığı güçle İstiklal Mücadelesini başarıyla sonuçlandırmış, ezelden beri hür yaşayan milletimizin, ebediyete kadar hür yaşayacağını bütün dünyaya ilan etmiştir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk milli iradenin hayat bulduğu bu kutlu günü geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan etmiş; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkumuzu, sevincimizi dünya çocuklarıyla paylaştığımız; dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığıyla bir kez daha yinelediğimiz özel bir bayram olarak yerini almıştır.

Aydınlık yarınlar için en kıymetli hazinemiz olan çocuklarımızın; ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten, kendi kararlarını alabilen, kendine güvenen, hayatın güçlükleriyle baş edebilecek ölçüde donanımlı, girişimci ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmelerini sağlamak, evlatlarımızı çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatarak geleceğe hazırlamak bugün bizlerin ortak sorumluluğudur.

Bu duygu ve düşüncelerle; Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 102’nci kuruluş yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, hür irademizi ve bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz aziz Şehitlerimizi rahmet ve Gazilerimizi şükranla yad ediyor; tüm çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

Son Güncelleme: 23.04.2022 13:13
Anahtar Kelimeler:
Ağrı HaberAğrı Valisi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.