08 Mart 2022 Salı 23:26
Vali Varol’un “8 Mart Dünya Kadınlar Günü" Mesajı

“8 Mart, Birleşmiş Milletler tarafından kadınlara ekonomik ve sosyal alanda eşit hakların tanınmasının 1977'de onaylanmasından bu yana, farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Dünya Kadınlar Günü’ olarak kutlanmaktadır.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü; eşit şartlarda dünyaya gelen insanların yarısını oluşturan kadınların sosyal hayatta karşılaştıkları cinsiyet ayrımcılığının giderilmesini, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasını ve hayatın her alanında var olma mücadelelerini simgelemektedir.

Tarih boyunca kurduğumuz devletlerin harcını yoğuran, Kurtuluş Savaşı’nın görünmez kahramanları olan, Cumhuriyet döneminde ülkemizin kat ettiği mesafede çok önemli katkıları bulunan, istiklalimize ve istikbalimize yönelik tehditlere karşı en ön saflarda mücadele eden kadınlarımız, dün olduğu gibi bugün de sağlıklı, mutlu ve güzelliklerle dolu gelişmiş bir toplum olmanın mihenk taşı olma özelliğini koruyarak ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşıyacaktır.

Aile kurumunun temeli, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımız; eğitim, bilim, kültür, sanat, siyaset, ekonomi ve spor gibi her alanda büyük başarılar ortaya koyarak annelik gibi manevi rollerin yanında, bugün toplum içerisinde söz sahibi olmanın da haklı onurunu yaşamaktadır. Toplum yapımızı şekillendiren kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına daha etkin bir şekilde katılmalarına imkan sağlayacak şartları hazırlamak ise temel ve ortak sorumluluğumuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle; fedakarlığın timsali olan başta kahraman şehitlerimizin kıymetli anneleri ve eşleri olmak üzere, bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü içtenlikle kutluyorum.”

Anahtar Kelimeler:
Vali VarolAğrı Valisi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.