03 Nisan 2020 Cuma 17:53

Vali Elban: Ağrı’da Coronavirus salgınından ölen yok

Covid-19 salgını kapsamında yapılan çalışmaları ve alınan tedbirleri değerlendiren Ağrı Valisi Süleyman Elban, kentte hayatını kaybeden ve yoğun bakım ünitesinde hastanın olmadığını söyledi.

Valilik Ahmed-i Hani Toplantı Salonu’nda yerel ve ulusal basın çalışanlarıyla bir araya gelen Vali Elban, kentte Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle ciddi bir durumun söz konusu olmadığını, vatandaşların asla tedbirleri elden bırakmaması gerektiğini kaydetti.

Salgının il geneline yayılmadığını ve sağlık malzemesi olarak eksiklerinin olmadığını belirten Elban, “Geçtiğimiz bu zor süreçte insanlarımız zor durumda kalmamaları içinde mücadele ediyoruz.

Çünkü insanlara zor kullanmak olmaz. Zaten insanlar psikolojik olarak zor durumda. Toplumun ciddi bir bölümünün işleri durdu. Biz hem merkezi hükümetin hem de kendimizin aldığı kararlar doğrultusunda gereken çalışmalarımızı yürütüyor ve bize gelen talepleri karşılıyoruz.” dedi.

“Hayatını kaybeden hastamız yok”

Kentte hayatını kaybeden hastanın olmadığının altını çizen Elban, şunları söyledi:

“Aynı zamanda iyi haberlerimiz var. Birincisi Ağrı’da Coronavirus'ten dolayı hayatını kaybeden ve yoğun bakımda yatan hastamız yok. Bu salgın il geneline yayılmış değil. Bizde iki kaynaktan Coronavirus rahatsızlığı çıktı. Birincisi İstanbul’dan gelenler, iki tanesi de daha sonra burada ortaya çıktı. Bir diğeri de il dışında umre ziyareti gerçekleştirenlerden kaynaklı. Onların çevresinde çoğalmaya başladı. Bunun dışında ilimizde endişe verici bir durum yok. Ancak bu tedbirleri almayacağımız, rahat davranacağımız anlamına gelmiyor. Çünkü sayı artıyor, tedbirli davranalım.”

“Ağrı’da günde 200 bin maske üretiliyor”

Ağrı’da bir tekstil fabrikasının günde 200 bin maske üretimi gerçekleştirdiğini belirten Elban, sağlık bakanlığının gerekli tüm malzemeleri gönderdiğini ifade etti.

Elban, “Sağlık Bakanlığımız gerekli tüm malzemelerimizi göndermiş durumda, bu noktada eksiğimiz yok. Sağlık personellerimize KYK'nın bir yurdunu tahsis ettik. Risk altındayım, aileme bunu bulaştırmak istemiyorum diyen çalışanlarımız burada kalıyorlar. Tekstil kentte bulunan bir fabrikamız günlük 200 bin maske üretiyor. Dolayısıyla bu maskeler Sağlık Bakanlığına yapılan anlaşma çerçevesinde gönderiliyor. Burada öncelikle ilimizin maske ihtiyacı karşılandıktan sonra fazla olan malzemeyi diğer yerlere gönderiyoruz. Bununla birlikte biz bu tarz konularda herhangi bir malzeme sıkıntısı yaşayacağımızı beklemiyoruz. Bu durum ülkemiz için de aynı şekilde geçerlidir bu noktada üretim yapan bütün fabrikalarda anlaşma yapılmış durumda.

İlimizdeki çiftçilerimiz, hayvancılıkla uğraşan ve balcılık yapan vatandaşlarımıza yönelik de sosyal mesafe kuralına uydukları sürece herhangi bir kısıtlama getirmiyoruz.

İşlerini yürütebilirler yalnız tedbirlerini aksatmamalı ve çalışmalarında dikkatli olmalılar.” diye konuştu.

Son Güncelleme: 04.04.2020 00:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.