01 Ağustos 2018 Çarşamba 13:36
Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Toplantısı Düzenlendi!

Toplantıya, İl Müftüsü Tandoğan TOPÇU başkanlığında İl Müftü Yardımcısı Fatih TAVLAŞOĞLU, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, Vaizler, Din Görevlileri ve Türkiye Diyanet Vakfı şube görevlileri katıldı.

Programda açılış konuşmasını İl Müftüsü Tandoğan TOPÇU yaptı. İl Müftüsü TOPÇU, toplantıya iştirak eden katılımcılar başta olmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı organizasyonuyla gerçekleşen Vekâletle Kurban Kesim Organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür etti.

Kurulduğu günden bu yana kendisini sürekli geliştirerek faaliyet alanlarını genişleten Türkiye Diyanet Vakfı, yardımsever halkımızın desteği, Diyanet teşkilatı ve vakıf görevlilerimizin gayretli çalışmalarıyla büyüyerek bugün Türkiye’de 1000’in  üzerinde şubesi ve 145 ülkedeki faaliyetleriyle uluslararası bir sivil toplum kuruluşu haline gelmiştir.

2018 Yılı Vekâletle Kurban Kesim Programı kapsamında, yurt içinde 275  il ve ilçe merkezinde, yurt dışında ise 145 ülkenin 545 bölgesinde bizzat TDV gönüllüleri nezaretinde kesim ve dağıtım yapılacağının altını çizdi. Ayrıca sığınmacı ailelere yönelik kurban kesimi yapılacağını ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek Vekaletle Kurban Kesim Programı kapsamında 2018 yılı için  300 bin hisse kurbanın kesilerek dağıtımının yapılması hedeflendiğini de belirten İl Müftüsü TOPÇU, hayırseverlerin vekalet verdikleri kurbanların kesiminin, dini usullere uygun olarak  Diyanet İşleri Başkanlığı, Vakıf personeli ve gönüllülerin yapacağına işaret etti.

Vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında bu yıl ki kurban bedellerinin “Yurt içinde 850 TL, Yurt dışında da 625 TL”olarak belirlendiğini ifade eden İl Müftüsü TOPÇU “Vatandaşlarımız, www.diyanetvakfi.org.tr internet adresinden 20 Ağustos 2018 Pazartesi günü mesai bitimine kadar kurban vekaleti verebileceklerdir.

Ayrıca, Ziraat Bankası, Vakıf bank, Halk Bankası,  Garanti Bankası, Akbank, Türkiye Finans, Kuveyt Türk ile PTT Şubeleri ve ilgili bankaların internet bankacılığı sistemi üzerinden de kurban vekâleti verebilecekleri gibi Kurban Vekalet alım Belgesi karşılığında, İl ve İlçe Müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri aracılığıyla kurban vekaleti verebilirler. “dedi.

, İl Müftüsü Tandoğan TOPÇU; Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla hem yurtiçi hem de yurtdışında yapılan faaliyetlerin sonuçlarını değerlendirdi. Vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonun önemine de dikkat çeken İl Müftüsü TOPÇU, katkıda bulunanlara ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Son Güncelleme: 01.08.2018 13:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.