28 Şubat 2021 Pazar 17:13
Yasin Çınar'dan 28 Şubat Açıklaması

28 Şubat Yakın Siyasi Tarihimize ve Demokrasimize Düşürülmüş Kara bir Lekedir 

Bugün, demokrasinin, halk iradesinin , meşru iktidarın, temel hak ve özgürlüklerin darbeci zihniyet tarafından askıya alınmasının, postmodern tekniklerle Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin darbe ile görevden uzaklaştırılmasının yıldönümü .

28 Şubat Bildirisi yakın siyasi tarihimize düşürülmüş kara bir leke, temelinde yatan zihniyetle birlikte yok edilmesi gereken bir Milli irade suikastıdır.   

Darbe, toplumları ve ülkeleri kontrol altında tutmak için geliştirilen Emperyalist bir düzenektir .

Darbeler , hangi söylemi kullanılırsa kullanılsın ,hangi bahaneye dayandırılırsa dayandırılsın, teorisi ve pratiği ile Emperyalist bir kurgudur. Bu kurguyu oluşturulan, onu baskı ve şiddet ile hayata geçiren cunta ve benzeri yapılar; millete, milletin iradesine ve o iradeden Neşet etmiş tüm kurumlara, kurallara ve kavramlarla düşmandır.

28 Şubat Emperyalist düzenek olma vasfını bütün yönleri ve yöntemleri ile ortaya koyması, baskı ,dayatma , zulüm bağlamında sınır tanımaması, el koyup yönetmek yerine engel olup yön ettirmemek perspektifi ile "postmodern darbe" olarak tanımlanması gibi özellikleriyle önceki darbelerden farklıdır.

28 Şubat döneminde ikna odaları Kuranları, üniversite kapılarına turnike koyduranları, başörtülü kızlarımıza şiddet uyguyanları ve cuntanın yanında ve emrinde hazırolda durup milli iradeye, demokrasiye ve hürriyete yönelik taciz suçlarına ortak olanları unutmadık, unutmayacağız da.

28 Şubat'ta Gencecik insanların hayalleri , ideolojik kurşunlarla delik deşik edildi. Yakın tarihimizin bu hazin gerçeğini bıkıp usanmadan anlatmaya devam etmeliyiz ki, insan haklarını ve milli iradeyi hedef alan her türlü darbe zihniyeti, ebediyen Karanlığa gömülsün .

28 Şubat fiilleri ve failleri ile birlikte millet yönüyle hak ,hukuk, adalet kavramlarını ayaklar altına alma halsizliğinin, devlete bakan tarafta ise bütün imkânlarını talan etme yolsuzluğun ona "Eylem " olarak benimsediği Vesayet terörü iklimini benimsemiş ve hakim kırmıştır.

28 Şubat haysiyetsiz bir Milli irade düşmanlığıydı. Bu dönemde Milli irade gasp edildi. Siyaset üzerinde Vesayet kurulacak bir nesilin hayatı ve hayalleri çalındı . Milletin güvenliğinin sağlanması için verilen silahlar millete doğrultuldu.

Milli iradeye karşı topyekün savaş açanların 1000 yıl sürmesinin planladıkları 28 Şubat darbesi , Aziz milletimizin hukuk, adalet ve özgürlük mücadelesi ile tarihin çöplüğüne gömülmüştür. Ağrı diyanet-sen olarak diyoruz ki, adaletsizliği bitirecek, adaletin varlığını hissettirecek,vesayet mağdurlarının, 28 Şubat mazlumlarının hukukunu inşa edecek, haklarını İhya, itibarlarını iade, zararlarını tazmin edecek kararlar, kararnameler, kanunlar yürürlüğe koymak "Mazlum ve mağdurlara karşı borcumuz" ve "Tarihe ve geleceğe karşı ortak" sorumluluğumuzdur.

Biz 28 Şubat'ın mağduru değil Gazileriyiz elhamdülillah! Mandacı, Mason zihniyetin saldırıları ve yasakları imanımızı artırdı!

" Hak gelip, batıl mağlup oldu"

Direnen kahramanlarımızı, rahmetle ve saygıyla! Zalimleri ise lanetle anıyoruz.

Yasin Çınar Diyanet-Sen Ağrı şube Başkanı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.