24 Kasım 2017 Cuma 13:31
Yasin Çınar: Eğitim Ve Öğretim Öğretmenler İle Kaliteli Olur

İnsanlık tarihinin gelmiş, geçmiş ve gelecek olan en iyi öğretmeni Hz. Muhammed (sav) dır. İslamiyet o kadar ilme önem vermiş ki, Hz. Ali (ra) bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum demiştir.

İslam tarihi boyunca Muallim ve Müderrisler toplumun en itibarlı, en kişilikli ve en etkili kişileriydiler.

Eğitimin kalitesi Öğretmenlerin bilgi, beceri ve hünerlerine bağlıdır. Öğretmenlik öğrencinin gönlüne girme, zekâlarını geliştirme sanatıdır. Öğretmenlerin en büyük sermayesi bilgisi, bilgeliği, şefkati ve merhametidir. Öğretmenler okurlar, araştırırlar, yeni bilgiler öğrenirler, proje üretirler, kendilerini geliştirirlerse öğrencilerine de bu meziyetleri öğretirler.

Eğitim ve öğretim metotları bilgi kadar önemlidir. Öğretmenlik bilgi aktarma sanatı değildir. Bilakis; bilgiyi çocukların anlayabileceği seviyede sunma sanatı ve hüneridir. Sınıftaki öğrenme atmosferi Öğretmene bağlıdır. Sınıfı gönlüyle ısıtacak, öğrenme atmosferini oluşturacak, öğrencileri teşvik edecek, gerektiğinde uyaracak, yönetecek ve yönlendirecek olan öğretmenlerdir.

Öğretmenler, Öğrencilerine bilgi aktarmanın yanı sıra ömür boyu takip etmesi gereken doğru bir yol haritası çizmeli, öğrencilere bilgece rehberlik etmelidirler. İnternet, cep telefonu, bilgisayar, televizyon gibi teknolojik aletleri verimli ve bilinçli kullanmalarını öğretebilmeleridir.

Öğretmenler el üstünde tutulmalı, onlara değer verilmeli, değer verdiğimizi de hissettirmeliyiz. Çocuklarımızı geleceğe hazırladıklarını da unutulmamalıyız.

Çok şükür, kendine güvenen, kendini bilen, nesillerin yetişmesi için çaba harcayan, Tarihine, Kültürüne, Dinine bağlı olan ve aynı zamanda Tek Vatan, Tek Devlet, Tek Millet ve Tek Bayrak için çalışan, çabalayan ve hepimizin üzerinde emeği olan, Uzak Yakın, Soğuk Sıcak demeden Türkiye’nin dört bir tarafına gidip öğretmenlik yapan, öğretmenlerin, öğretmenler gününü kutluyorum.

Yasin ÇINAR Diyanet-Sen Ağrı Şube Başkanı

Son Güncelleme: 18.01.2018 11:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.