08 Aralık 2020 Salı 14:30
Yasin Çınar: "Kur'an-ı Kerim Sözleri ile Anlamıyla Allah'a Aittir"

Kur'an-ı Kerim Sözleri ile Anlamıyla Allah'a Aittir

Diyanet -Sen Ağrı Şube Başkanı Yasin Çınar, Prof. Dr. Mustafa Öztürk'ün Kur'an hakkında söylediği skandal sözlere tepki göstererek" Kur'an-ı Kerim hem sözüyle, hem kelimesiyle,  lafzı ile hem de anlamıyla mânâsıyla Yüce Allah'ın katındadır ve her şeyiyle ona aittir." dedi .
Öztürk'ün , Kur'an-ı Kerim ile ilgili yaptığı konuşmada, ayetlerden örnek vererek" Bu Allah'ın dili olabilir mi? İnsani dil Olamaz mı?  olabilir" ifadesini kullanmış gelen büyük tepkiler Üzerine de Marmara İlahiyatta ki görevinden emekliliğini istemiştir. 

Öztürk'ün infiale sebep olan skandal sözlerine tepki gösteren Diyanet-Sen  Ağrı Şube  Başkanı Yasin Çınar,  "Kur'an-ı Kerim hem hem lafzıyla, sözüyle, kelimesi ile hem de mânâsıyla ,anlamıyla Yüce Allah'ın katındadır ve her şeyiyle ona aittir. Kur'an-ı Kerim'deki birçok ayet Onun hem manası hem de lafzıyla Allah'a ait olduğunu açıkça gösterirken bunları görmezden gelerek Kur'an'ın yalnızca mana olarak Allah'a ait söz olarak peygambere ait olduğu söylemek Kur'an ile çelişmektir" dedi.

Kur'an'ın gerek indiriliş keyfiyeti gerekse indirildiği söz, lafız örgüsü ile ilgili pek çok ayet bulunduğunu belirten Çınar Şuara Suresi'nde Yüce Allah "Şüphesiz bu Kur'an, alemlerin rabbi tarafından indirilmiştir . Onu ,senin kalbine  uyarıcılardan olasın diye apaçık bir Arapça ile Ruhul Emin indirmiştir. (Şuara 26/192- 195), buyurmaktadır .

Yunus Süresi'nde ise Peygamber efendimizin Kur'an üzerinde hiçbir yetkisi'nin olmadığı vurgulanmaktadır:  "Kendilerine ayetlerimiz açıkça okunup anlatılınca bizimle karşılaşacaklarına inanmayanlar, " Bundan başka bir Kur'an getir veya bunu değiştir" dediler . Onlara şöyle de: " Onu  kendiliğinden değiştirmeye hak ve yetkim yoktur,  ben ancak bana vahyedilene uyuyorum.  Eğer Rabb'ime itaatsizlik edersem  Şüphesiz dehşetli bir günün azabından korkarım ." ( Yunus 10/15) ayetleri ve yine bir çok ayette apaçık göstermektedir ki Kur'an-ı Kerim hem lafzıyla hem de mânâsıyla Yüce Allah'ın katındadır ve her şeyi ile ona aittir. Bu konuda tereddüt uyandırmaya halkımız fırsat vermemiş bu iddiaların sahibi Öztürk Marmara ilahiyatta ki görevinden ayrılmak zorunda kalmıştır." ifadelerine yer verildi.

Çınar , Kur'an-ı Kerim' in  Hz.  peygamber'den bu tarafa mucizevi bir şekilde Müslümanların zihninde yer ettiğini,  binlerce Hafız'ın kelimesi kelimesine Kuran'ı ezberlemeye devam ettiğini bizzat Yüce Allah tarafından kurulduğunu hatırlatarak" Bunun aksini iddia edenler hem Müslümanların hem de Allah'ın gazabına uğrayacak larından şüphe etmesinler" açıklamasında bulundu.

Yasin Çınar Diyanet-Sen Ağrı Şube Başkanı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.