18 Temmuz 2016 Pazartesi 14:08
Adıyaman Barosundan Tepki

Adıyaman Barosu'na kayıtlı avukatlar, yürüyüş düzenleyerek Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri darbe girişimine tepki gösterdi.

Darbe girişimini protesto eden Adıyaman Barosu'na kayıtlı avukatlar, Adliye Sarayı'ndan Valilik bahçesine kadar yürüdü.

Burada avukatlar adına açıklama yapan Baro Başkanı Hasan Demir, Adıyaman Barosu olarak her zaman demokrasiden ve hukuktan yana olduklarını belirtti.

Darbelerin ülkeye ne kadar zarar verdiğini, yaşanan tecrübelerle en iyi hukukçuların bildiğini söyleyen Demir, şöyle devam etti:

"Ülkemizin ve milletimizin, birlik, beraberlik ve bekası için demokratik kurumların, siyasi yapıların hukuk içerisindeki ahenkli ve uyumlu bir şekilde çalışmalarını beklemekteyiz. Milletimiz alçak gönüllüdür, hoşgörülüdür, metanetlidir ancak vatanı ve iradesine kast edildiği zaman gözünü budaktan esirgemez, hukuk içerisinde kalarak gerekli vakur davranışını çekinmeden sergiler. Bundan böyle, millet iradesine kast eden vatan hainleri, bu izzetli duruşu hesaba katacaklardır. Daha önce yapılan darbeler sırasında milletimiz meydanlara inmemişse bu bir teslimiyet ve pasiflik olarak algılanmamalıdır."

15 Temmuz gecesi halkın iradesine kastedenlere karşı halkın gösterdiği demokratik tavırla darbenin püskürtüldüğünü anımsatan Demir, "Sadece siyasal iktidarı değil, bütün siyaset kurumunu ve Türkiye’nin sivil kazanımlarını hedef alan bu alçakça darbe girişimi, toplumun topyekün karşı çıkışıyla boşa çıkarılmıştır. Tüm Türkiye’nin ve özellikle Adıyaman halkının darbe girişimine karşı göstermiş olduğu duyarlı duruşundan dolayı Adıyaman Barosu olarak halkımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

- "Bu milletin mensubu olmanın onurunu, gururunu yaşıyoruz"

Memur-Sen Malatya Temsilcisi Kerem Yıldırım da sendikalarına bağlı 11 sendikanın şube başkanlarıyla, konfederasyonun il binasında basın toplantısı düzenledi.

Meclise bomba atan hainlere geçit verilmediğini belirten Yıldırım, "Vatanı işgale, devleti ele geçirmeye, millete ayar çekmeye yeltenenlerin 15 Temmuz akşamı başlattığı darbeyi püskürten, darbeci kahpelerin yüzüne tüküren bu milletin mensubu olmanın onurunu, gururunu yaşıyoruz." dedi.

Çanakkale ruhunun hayatta olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Millete tank namlusu doğrultan şerefsizlere, millet iradesinin tecelligahı Meclis'e bomba yağdıran hain hadsizlere geçit vermedik, vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

İhanet çetesini, cunta hareketini, paralel devlet şebekesini püskürterek milletin şanlı tarihine yeni ve büyük bir zafer daha eklendiğine işaret eden Yıldırım, şunları söyledi:

"Alçakları yurdumuza uğratmayan atalarımızın, dedelerimizin, nenelerimizin emanetine sahip çıktık, vasiyetine sadık kaldık. İhanetle merhameti aynı cümlede dahi kullanmaktan haya eden bu millet, cuntacıları, darbecileri, milletin üniformasıyla hainlik yapan itleri affetmedi, affetmeyecektir. Silahlı kuvvetlerden, yargıdan, kamu kurumlarından hainler temizleninceye kadar, aklından dahi darbe geçirenler teslim oluncaya, teslim alınıncaya kadar sokaklardan, caddelerden, meydanlardan ayrılmayacağız. Milletin iradesiyle, demokrasinin merkezi TBMM’nin kararlılığıyla, hükümetin cesur duruşuyla ve Başkomutan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın reisliğiyle, liderliğiyle darbe kalkışması bertaraf edilmiştir."

Darbecilerin son nefesi tükenene kadar alanları, meydanları terk etmeyeceklerini, Türkiye'nin yolunun kesilmesine, yönünün değiştirilmesine geçit vermeyeceklerini anlatan Yıldırım, sendikalarının da demokrasi nöbetinde darbecileri alt etme hedefiyle milletle olacaklarını söyledi.

Yıldırım, "Menderes’e, Özal’a, Erbakan’a hak ettikleri desteği verme imkanı olmayan millet yok artık. İman varsa imkan vardır diyerek devleti ele geçirmeye, ülkeyi işgal etmeye, milleti köle ilan etmeye hevesli yapıların heveslerini kursağında bırakan inanmış, adanmış, cesareti kuşanmış bir millet var. Millet devletin yanındadır. Millet, sivil siyasetin arkasındadır. Millet, demokrasiyi koruma, darbeye izin vermeme kararlılığındadır. Bu kararlılıkla, bu kirli yapıların, cunta tezgahının içinde, arkasında, yanında duran herkese hesap soracaktır." diye konuştu.

İstiklal Savaşı ruhunu kaybetmeden, Çanakkale ruhundan vazgeçmeden omuz omuza ve daima ayakta, teyakkuzda olacaklarını vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Sakarya ayağa kalkmıştır ve Türkiye’nin üzerinde çöreklenen kara bulutları dağıtmıştır. Memur-Sen olarak Türkiye’nin geleceğine sahip çıkmakta kararlı olacağız. Pes etmek, yılmak, korkmak yok. Milletin öncüsü olmaya milletle birlikte hareket etmeye devam edeceğiz. Büyük Türkiye’nin egemenlik çivisi hainlerin, paralellerin, ihaneti meslek edinenlerin kirli zihinlerine çakılacaktır."

Son Güncelleme: 06.08.2016 13:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.