19 Mart 2016 Cumartesi 12:53
Ardahan Mera Alanlarına Yeni Düzenleme

Ardahan'da meraların daha verimli ve Ardahanlının menfaatine kullanılması yönünde bazı tedbir ve düzenlemelere gidildiği bildirildi.

Ardahan Valisi Ahmet Deniz, ildeki meralar konusunda "genel emir" yayımladıklarını bildirdi.

Deniz meraların satışı ve il dışından başkalarının yararlanması konusunda herkesin duyarlı olmasını istediğini belirtti.

Deniz, "Meralarımızın kapasiteleri belli. Bu konuda, meralara zarar verilecek hareketlere kimsenin alet olmasını istemeyiz. Bir merada ne kadar hayvanın otlatılacağı belli. Söz konusu meralarımızın ihalelerine dışarıdan kimseyi sokmayacağız. Önceliğimiz kendi insanımız. İşin doğrusu da bu." dedi.

Ardahan merkez başta olmak üzere ilçelerde de meraların verimli kullanımı için muhtarlar ile toplantı yaptığını belirten Deniz, kimsenin olumsuz bir harekete girişmemesini istedi.

Üzerinde hiç hayvanı olmayan birinin bir köye yerleştikten sonra üzerine hayvan almasına kesinlikle karşı çıkacaklarını belirten Deniz, şunları ifade etti:

"Bir insan bin hayvanı ile yazın geliyorsa köye, bunda bir sıkıntı var demektir. Bunun nasıl oluştuğunu, ilgili şahıs belgelemeli. Bize ispat etmek zorundadır. Bu konuda doğru ve dürüst olmak zorundayız. İşimizi sağlam yaparak hayvancılığımızı geliştirmeliyiz.

Bu şekilde bölgemiz gelişmeli. Ayrıca dışarıdan gelen çobanlara dikkat edilmeli. Bu konuda da uyarılarımız var.

Güvenlik güçlerimiz ile irtibatlı olmalarını istiyoruz vatandaşımızın. Sonuçta her türlü insan var. Niyeti kötü olan biriler de olacak. Bizim buna karşı önlem almamız lazım. Huzurumuzu bozacak, meramıza zarar verecek kimselere yer vermememiz lazım.

Buna da tüm birimler birlikte hareket etmesiyle çözüm olur. Kişiler bu konuna kişisel menfaatlerini öne alarak köylerin huzurunu kaçırmaya hakkı yok."

Deniz, özellikle muhtarlara büyük işler düştüğünü belirterek, köylerin menfaatini gözetmede önceliğinin muhtarlarda olduğunu sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 19.03.2016 13:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.