20 Ağustos 2015 Perşembe 12:37
Ardahan'da 62 bin alabalık yavrusu dereye bırakıldı

ARDAHAN  - Ardahan'da 62 bin kırmızı benekli alabalık yavrusu Ardıçdere Deresi'ne bırakıldı.

Vali Ahmet Deniz, burada yaptığı konuşmada, Ardahan'da doğal yaşamın desteklenmesi ve sürdürülebilmesi için önemli çalışmalar yaptıklarını, bu çalışmalarda vatandaşlardan da destek beklediklerini ifade etti.

Bu alandaki canlı türlerin bölgede neslinin devamı ve artması için söz konusu çalışmanın önemli olduğuna dikkat çeken Vali Deniz, Şunları kaydetti:

"Önceki aylarda anaçlardan alınan yavruları bugün derelere bırakıyoruz. Bugün burası başta olma üzere çeşitli derelere 62 bin yavru bırakacağız. Bizim muhteşem bir doğamız var. Kırmızı benekli alabalık ta bunlardan biri. Sürdürülebilir bir kalınma ancak doğayı korumakla da olur. Tarihi ve kültürel değerlerimize nasıl sahip çıkıyorsak, doğa değerlerimize de sahip çıkmamız lazım. Bu nedenle doğadaki dengeyi iyi korumamız lazım. Bu konuda herkesin üzerine düşeni yapmasını istiyorum. Bugün 62 bin balık dereyi bırakacağız. Av yasağı döneminde lütfen yasağa uyalım. Ekoturizmi için üzerimize düşeni yapmamız lazım."

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy da çalışmanın ilgili bakanlık tarafından 2004 yılından bu yana Ardahan'da sürdürüldüğünü ifade etti.

Mevcut çalışmanın kendisini ili adına heyecanlandırdığını, söz konusu çalışmanın başlangıcında kendisinin de katkısının olduğunu belirten Köksoy, "Bizler belediye olarak geçmişte olduğu gibi bugün de bu çalışmaya destek verdik ve vereceğiz. Bu kapsamda bölgemize katkı sunan herkese, buradaki köylerimizde yaşayan vatandaşlarımıza canıgönülden verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Çalışmanın olta balıkçılığı ve yayla turizmine büyük bir katkısı olacak. Bu vesileyle insanlar özellikle yazın köylere, yaylalara ve derelere akın ediyor" diye konuştu.

Trabzon'un Maçka ilçesindeki tesislerden getirilen yavru balıklar, Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve Ardahan Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Temel Şimşek tarafından dereye bırakıldı.

Son Güncelleme: 20.08.2015 12:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.