08 Mayıs 2015 Cuma 14:33
Ardahan'da 'Bereket Ormanı' oluşturuldu

ARDAHAN  - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında Ardahan'da "Bereket Ormanı" oluşturuldu.

Orman ve Su İşleri ile Aile ve Sosyal Politikalar bakanlıklarınca yürütülen proje kapsamında, Ardahan-Kars karayolunun Çamlıçatak mevkisinde, Ardahan Üniversitesi karşısında Orman İşletme Müdürlüğü'nden temin edilen 10 bin fidanın dikimine başlandı.

Vali Ahmet Deniz, eşi Olcay Deniz, diğer yetkililer ve eşleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan adına ayrılan fidanları toprakla buluşturdu.

Vali Deniz, burada yaptığı konuşmada, Emine Erdoğan'ın ülke genelinde başlattığı "Bereket Ormanları" kampanyasını gecikmeli de olsa güneşli ve güzel bir havada gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Ardahan'da olumsuz hava şartlarından dolayı fidan dikimine yaklaşık 40 gün gecikmeli başladıklarını anlatan Deniz, şunları kaydetti:

"Biz bugün bu etkinlik kapsamında 10 bin fidanı toprakla buluşturuyoruz ama asıl amacımız, her yıl dikilen 2 milyon fidanın yerine 3 milyon fidan dikmektir. İnşallah bu yıl ilkbahar ve sonbaharda, yani fidan dikim sezonlarında 3 milyon fidanı toprakla buluşturacağız. Bu çalışmayla doğası harika olan bir Ardahan'ı daha da güzelleştirmiş olacağız. Bu çalışmalarla Ardahan daha da yeşil bir örtüye kavuşacaktır. Güzellik sunacaktır. Bizim gelecek kuşaklara bırakacağımız en önemli miras bu fidanlarımız ve bu doğamızdır."

Deniz, faaliyete özellikle kadınların sahip çıkmasına sevindiklerini ifade etti.

Vali Deniz ve eşi Olcay Deniz, fidan dikiminin ardından katılımcılarla alanda halay çekti.

Ardahan'da

Ardahan'da

Ardahan'da

Ardahan'da

Ardahan'da

Ardahan'da

Ardahan'da

Ardahan'da

Ardahan'da

Ardahan'da

Son Güncelleme: 08.05.2015 14:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.