30 Ocak 2016 Cumartesi 14:03
Ardahan'da Donmak Üzereyken Bulunan Alaca Sansar Doğaya Bırakıldı

Ardahan Orman ve Şu İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 gün önce vatandaşlarca bulunan ve korumaya alınan alaca sansarı, bakım ve tedavisinin ardından bulunduğu Düz Ardahan mevkisinde doğaya saldı. Bulunduğu koliden doğaya bırakılan alaca sansar, bir süre etrafta dolaştıktan sonra yakındaki bir harabeye girerek gözden kayboldu.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Temel Şimşek alaca sansar için gerekli bakım ve gıda beslemesini başarıyla tamamladıklarını belirterek kendisini toparlamasının ardından sansarı görüldüğü noktada doğaya bıraktıklarını söyledi.

Alaca sansarın daha önce bölgelerinde görülen bir tür olmadığına da işaret eden Şimşek, bu konuda Ardahan Üniversitesinin bilimsel çalışma yapacağını aktardı.

Şimşek, "Bu hayvanın mevcut literatüre göre daha önce Ardahan'da tespitinin yapılmamış olduğunu gördük. Bu vesileyle güzel bir işe imza atmış olduk. Bulduğumuzda ilk olarak üniversite yetkilileriyle paylaştık. Bundan sonra haritada 'Alaca sansar, Ardahan'da var' denilecek" dedi.

Son Güncelleme: 20.08.2016 15:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.