02 Nisan 2016 Cumartesi 09:58
Ardahan'da Elektrik Tellerine Çarpan Şahin Telef Oldu

 Ardahan'da enerji nakil hattına çarpan bir şahin telef oldu.

Ardahan-Artvin karayoluna yakın bir noktada enerji nakil hattına temas sonucu tellere yapışan şahin akıma kapılarak telef oldu.

Ardahan Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Temel Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, benzeri ölümlere rastladıklarını belirterek, bunun doğal bir olay olduğunu söyledi.

Şahin'in temas ettiği elektrik tellerinden kurtulmaya çalıştığı sırada telef olduğunu ifade eden Şimşek, "Hayvan uçmaya çalışırken, bazen kalkış sırasında, ya da tellere konma sırasında, kanatlarını açtığı anda iki tele aynı anda temas söz konusu oluyor. İşte o an faz ve nötr hatlarını aynı anda teması sonuca bu olay oluyor. Yazık ama yapacak bir şey yok. Doğal gelişen bir durum." diye konuştu.

Şimşek, şahinlerin yol kenarlarında yem ararken direklere konmayı tercih ettiğini kaydetti.

Son Güncelleme: 02.04.2016 10:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.