17 Mayıs 2016 Salı 14:53
Ardahan'da Fidan Dikim Sezonu Gecikmeli Başladı

Ardahan'da bu yıl kış mevsiminin uzun sürmesi nedeniyle fidan dikim sezonu gecikmeli olarak başladı.

Ardahan'da fidan tikim sezonu, Vali Ahmet Deniz'in de katıldığı törenle Ardahan-Kars yolu üzerindeki Çamlıçatak noktasında başlatıldı.

Deniz, törende yaptığı konuşmada, ağaçlandırma çalışmalarına bu yıl gecikmeli başlayabildiklerini belirterek, "Bölgede rakımın yüksek olması nedeniyle fidan dikimini ancak bugün gerçekleştirebildik. Ağaçlandırma çalışmalarımız soğuk ve yağışlı havalardan dolayı bir süre aksadı. Bundan sonra yoğun bir fidan dikim sezon olacak." dedi.

Ardahan'ın yüzde 8'inin orman olduğunu, bunu yüzde 10'un üzerine çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Deniz, "Geçen yıl 3 milyon fidanı toprakla buluşturmuştuk. Bu yıl da hedefimiz 2 milyon fidan. Bizim buradaki hedefimiz ilk etapta yüzde 8'den yüzde 10'un üzerine çıkarmak çünkü muhteşem bir doğamız ve tabiatımız var. Ağaç sayısını arttırmamız halinde daha da muhteşem olacak." diye konuştu.

Deniz ve protokol üyeleri törende daha sonra öğrencilerle birlikte fidan dikti.

Son Güncelleme: 17.05.2016 20:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.