20 Mart 2016 Pazar 13:58
Ardahan'da İstanbul'daki Terör Saldırısına Tepkiler

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Demirci, terörle mücadele için tüm toplum kesimlerinin duyarlığı ile yapılan düzenlemelere desteğinin gerekli olduğunu belirtti.

Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terörün bir "insanlık suçu" olduğunu, buna herkesin karşı durması ve tepki vermesi gerektiğini belirtti.

Terörle bireyin yaşam hakkının elinden alındını, geleceğinin gasp gedildiğini vurgulayan Demirci, şunları konuştu:

"Terör ülke ekonomisine, toplum birliğine zarar veren bir olgudur. Devlet kişilerin görüşlerini açıklamalarına anayasal haklar çerçevesinde izin verirken, toplumun güvenliğini tehlikeye atacak, kışkırtacak ifadelerin nasıl değerlendireceğini de hukuksal bir süreç içerisinde değerlendirme hakkına sahiptir. Özgürlük sınırsız değildir. Özgürlük adına başkalarının özgürlüklerini ve en temel hakkı olan yaşama hakkını elinden almaya dönük fikirleri savunmak özgürlük kavramı ile bağdaşmaz. Bu konuda hukukun sınırlayıcı ve düzenleyici gücüne ihtiyaç duyulmaktadır."

Demirci, terör örgütlerine karşı mücadelenin sadece asker, kolluk kuvvetlerince yapılamayacağına işaret ederek, "Terörle mücadele için toplumun tüm kesimlerinin duyarlılığı ve yapılan düzenlemelere, uygulamalara desteği gereklidir" ifadesini kulladı.

Son Güncelleme: 20.03.2016 14:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.