29 Mart 2016 Salı 18:58
Ardahan'da Kar Yağışı Etkili Oluyor

Ardahan'da devam eden kar yağışı ve tipi dolayısıyla karla mücadele çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

Yoğun kar yağışı ve tipi, özellikle kentin yüksek kesimlerinde etkili oluyor. Ardahan-Posof ve Ardahan-Artvin karayollarında trafik akışını etkileyen tipi nedeniyle karla mücadele çalışmaları yürütülüyor.

Karayolları 183. Şube Şefi Ümit Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede yoğun kar yağışının sürdüğünü, yükseklerde sisin etkili olduğunu belirterek, "Yükseklerde ciddi manada kar yağışı ve esinti var. Bununla birlikte sis de etkili oluyor. Bu da beraberinde buzlanmayı getiriyor. Özellikle yüksek yolları kullanacak olan sürücülere zincirsiz çıkmamalarını tavsiye ediyoruz, çünkü mevcut yüksek yollarımızda ulaşım aksıyor." diye konuştu.

Yıldırım, söz konusu yollarda kar savuran, greyder ve kar küreyen araçlarla aralıksız mücadele verdiklerini de kaydetti.

Artvin'den Ardahan yönüne giden sürücülerden Levent Bilgili, Ardahan-Artvin Karayolu'nun Sahara Geçidi'nde her zaman sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek, bu bölgeye tünel yapılmasını istediklerini söyledi.

Son Güncelleme: 30.03.2016 14:31
Anahtar Kelimeler:
ArdahanKarKarla Mücadele
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.