07 Şubat 2016 Pazar 13:23
Ardahan'da Kurtlar Karayoluna İndi

 Ardahan'da kar ve soğuk hava dolayısıyla yiyecek bulmakta zorlanan kurtlar, karayoluna kadar indi.

Ardahan'da doğal yaşam alanlarında yiyecek bulmakta zorlanan kurt sürüsü, Ardahan-Kars karayolunda aracıyla seyreden Murat Avşar tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

Avşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yolda seyir halideyken ikisi karayoluna inmiş, beşi de onları biraz daha uzaktan takip eden 7 kurt gördüğünü söyledi. Kurtları cep telefonuyla görüntülediğini anlatan Avşar, bir süre takip ettiği kurtların daha sonra yoldan ayrılarak gözden kaybolduklarını belirtti.

Ardahan Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Temel Şimşek de, bölgede bu dönemde kurda rastlamanın, hem hayvanların yiyecek arayışında olması nedeniyle normal olduğunu ifade etti.

Yaban hayatının yiyecek sıkıntısını aşmaları için düzenli olarak yemleme çalışması yaptıklarını ancak yine de insan varlığının olduğu bölgelerde yabani hayvanlara rastlanabildiğini dile getiren Şimşek, "Belirlediğimiz noktala sürekli sakatat bırakıyoruz. Karacalar için ot, kuşlar için buğday ve özellikle kurt ve tilkiler için de sakatat bırakıyoruz. Her hafta sonu bu uygulamamızı sürdürüyoruz" dedi.

Son Güncelleme: 07.02.2016 19:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.