13 Nisan 2016 Çarşamba 12:03
Ardahan'da Nisanda Da Karla Mücadale Bitmedi

Türkiye'de kış mevsimin en ağır geçtiği yerlerden Ardahan'da, nisan ayı ortasına gelinse de karayollarında karla mücadele çalışmaları devam ediyor.

Ardahan ile Artvin ve Ardanuç yaylalarına ulaşımın sağlanması için yapımına başlanan ancak henüz tamamlanmadığı için güvenlik nedeniyle kış mevsimi boyunca ulaşıma kapalı tutulan ve metrelerce karın biriktiği Ardahan-Artvin-Ardanuç karayolunda, baharın gelmesiyle yolun yeniden ulaşıma açılması ve yapım çalışmalarının devam ettirebilmesi için kar temizleme çalışması başlatıldı.

Karayolları 183. Şube Şefi Ümit Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ardahan-Artvin-Ardanuç karayolunun henüz tümüyle tamamlanmadığı için sadece yaz döneminde ulaşıma açık tutulduğunu, kış mevsimi boyunca kapalı kalan yolda metrelerce yükseklikte kar birikintisi oluştuğunu belirtti.

Baharla birlikte yaylalara ulaşımda kullanılabilmesi hem de yapım çalışmalarının devam edebilmesi için yolu açmak için çalışma başlattıklarını ifade eden Yıldırım, "Yazın, bu bölgede yaylalar olduğu için hareketlilik başlıyor. Yolda kar temizleme çalışmalarını hem Ardahan hem de Artvin yönünden çift taraflı başlattık, kısa sürede yolumuz açılmış olacak." dedi.

Son Güncelleme: 13.04.2016 16:16
Anahtar Kelimeler:
KarKar TemizlemeYol Açma
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.