10 Nisan 2015 Cuma 17:02
Ardahan'da şap aşı kampanyası

ARDAHAN  - Ardahan'da 265 bin 322 büyükbaş hayvanın yüzde 85'ine şap aşısı yapıldığı bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Mesut Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ardahan'da 265 bin 322 büyükbaş hayvan mevcudunun olduğunu söyledi.

Şimşek, 15 Şubat'ta başlatılan ve yaklaşık 35 kişilik bir ekiple tüm ili kapsayan aşılama çalışmasının başarılı bir şekilde sürdüğünü, bir hafta sonra yüzde yüze ulaşmayı hedeflediklerini ifade ederek, "Kampanyamız son derece verimli bir şekilde geçiyor. Kampanyada yüzde 85'e ulaştık. Hedefimiz bir hafta gibi kısa bir sürede yüzde yüze ulaşmaktır. Tek sıkıntımız personel. Yaklaşık yüzde 40'a varan bir personel eksikliği ile çalışıyoruz. Ancak her şeye rağmen çalışmamızı başarılı ve verimli bir şekilde sürdürüyoruz" dedi.

İlkbahar kampanyası kapsamında doğum yapan buzağıların da küpelendiğini dile getiren Şimşek, 23 Mart'tan itibaren Merkez Atatürk, Yeni Mahalle ve merkeze bağlı Hoçuvanhasköy, Bağdeşen ile Köprücük köylerine yönelik başlatılan karantinanın da sürdüğünü sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 10.04.2015 17:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.