27 Kasım 2015 Cuma 11:02
Ardahan'da 'Yenidoğan Canlandırma Programı' Gerçekleşti

Ardahan'da, sağlık çalışanlarına yönelik "Yenidoğan Canlandırma" eğitim programı düzenlendi.

Sertifika töreninde konuşan Ardahan İl Sağlık Müdürü Dr. Ulaş Şentürk, bu ve benzeri eğitimlerle sağlık çalışanlarının bilgilendirildiğini, bu kapsamda bebek kayıplarının minimize etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Şuan binde 6,8 ile yeni doğan bebek kaybında Ardahan'ın Türkiye ortalamasının altında olduğunu ifade eden Şentürk, şöyle konuştu:

"Bu eğitime, İl genelinde 22 doktor ile hemşire, ebe ve çocuk anestezi uzmanlarından oluşan 25 sağlık çalışanı katıldı. Bugün kursu başarıyla tamamlayan bütün personelimizi tebrik ediyorum. Her yıl dünyada 4 milyon bebek ölümü gerçekleşiyor. Bunların bir milyonu yeni doğandan oluşuyor. Bu nedenle daha iyi müdahalede bulunmaları için böyle bir eğitimi uygun gördük. Geçen yıl olduğu gibi gelecekte de olacak. Bu eğitimi yeniden planlıyoruz. Eğitim verenler bu konuda uzman arkadaşlar. Toplam 7 eğitimci tarafından eğitim verildi." 

Konuşmaların ardından personele sertifikaları verildi.

Son Güncelleme: 27.11.2015 11:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.