23 Şubat 2016 Salı 15:03
Ardahan'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. Yıl Dönümü

 Ardahan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü, kentte törenlerle kutlandı.

Ardahan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılı dolayısıyla Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın da katıldığı törende, Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Garnizon ve 25. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Kargın ile Belediye Başkanı Faruk Köksoy'un, Atatürk Anıtı'na çelenk sunmalarının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kutlamalara daha sonra Kongre Caddesi'nde düzenlenen törenle devam edildi.

Ardahan Belediye Başkanı Köksoy, vatandaşların da yoğun katılım gösterdiği törende yaptığı konuşmada, Ardahan ve bölgesinin kurtuluşu için tarihte eşsiz bir mücadele verildiğini söyledi.

İstiklal Savaşı şehit ve gazileriyle vatanın bölünmez bütünlüğü ile milletin birliği, dirliği huzuru için görev yaparken kandan ve candan beslenen emperyalist devletlerin maşası, bölücü terör örgütünün silahlı, bombalı saldırılarıyla şehit olanları rahmet ve minnetle andığını ifade eden Köksoy, Ankara'daki bombalı terör saldırısını da kınadı.

Atlı birliklerin geçit yaptığı kutlamalarda, ozanlar da değişleriyle törene renk kattı.

Öğrencilerin şiirler okuduğu törende, düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.

Kutlamalar kapsamında Osmanlı-Rus Savaşı'nda bölge halkının katliama uğradığı Yanık Cami bölgesi de ziyaret edilerek burada dualar okundu.

Son Güncelleme: 23.02.2016 18:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.