11 Nisan 2015 Cumartesi 15:28
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bölge İlleri İstişare Toplantısı

ARDAHAN (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ardahan'da Bölge İlleri İstişare ve Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

Ardahan Valisi Ahmet Deniz, bir otelde düzenlenen toplantıda, Ardahan'ın yatırım alanlarında keşfedilmemiş bir yer olduğunu belirterek, Ardahan'ın her alanda önemli bir potansiyeli bünyesinde barındırdığını söyledi.

Türkiye'nin son yıllarda çok hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşadığına, buna herkesin katkı sunması gerektiğine dikkat çeken Deniz, şöyle konuştu:

"Bir dönemler ülke olarak üzüm, incir, kayısı kalemlerinin dışında pek bir şey göremezdik. Türkiye geçen yıl itibariyle 158 milyar dolar ihracatı ile önemli bir noktada yer alırken, bunun neredeyse yüzde 60'ı sanayi alanında oldu. Demek ki istenince oluyormuş. Bu yeterli değil. Dünyanın 17. ekonomisiyiz. Burada cihan imparatorluğu üzerinde kurulmuş bir cumhuriyet var. Bunu her zaman söylüyorum. Yurt dışına çıkın, orada Türkiye'nin gelişmesi ve büyümesi için dua eden insanlar görürsünüz. Niye? Çünkü bu coğrafyada o insanlara o ülkelere kol kanat gerecek başka ülke yok. Bu nedenle hepimize çok görev ve çok iş düşüyor. Çok daha fazla üretimi nasıl sağlayabiliriz? Girişimcilik ruhunu nasıl daha geliştirebiliriz? En önemlisi, devletimiz çok ciddi teşvikler veriyor. Ama vatandaşımız bunlardan istenilen şekilde yararlanamıyor. Bize düşen insanımıza bunu çok iyi anlatmak. Kişi başı gelirimiz niye 20 bin dolar olmasın. Bu ülkede o potansiyel var. Çünkü ürettiğin kadar varsın. Her alanda güçlü olmak zorundayız."

Deniz, toplantıya 9 ilden katılanlar uzmanlara teşekkür etti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Politikaları Daire Başkanı Bilal Tek de söz konusu toplantının bakanlıkça yılda iki kez yapıldığını, bunlardan birinin 9 ili kapsadığını ve Ardahan'da yapılmasına karar kılındığını anlattı.

Tek, Ardahan'da sanayinin gelişmediğini ama altyapıya yönelik bilgi vereceklerini belirterek, "Yereldeki dinamikleri dikkate alarak ve onları harekete geçirmek için bazı çalışmalar yapacağız. Yereldeki sorunları tespit için belli politikalar ve belirli destek mekanizmalarını sorunun çözümü için potansiyelleri harekete geçirmeye çalışacağız. Temel amacımız bu" diye konuştu.

Toplantıya Bilim, Sanayi ve Teknoloji müdürlüklerinin yanı sıra KOZGEB'den de yetkililer katıldı.

Toplantı teknik konuları içeren sunumlarla devam etti.

Son Güncelleme: 11.04.2015 15:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.