08 Nisan 2015 Çarşamba 14:39
Çıldır Gölü'nün buzu çözülüyor

ARDAHAN  - Kış mevsiminde atlı kızaklarla gezinti yapılan Çıldır Gölü'ndeki buz tabakası, havaların ısınmasıyla erimeye başladı.

Ardahan ve Kars illeri sınırında bulunan, deniz seviyesinden 1959 metre yükseklikteki Çıldır Gölü'nde kış mevsiminde oluşan yaklaşık bir metre kalınlığındaki buz tabakası, hava sıcaklığının artmasıyla çözülüyor.

Göl kıyısında işletmesi bulunan Atalay Uzunkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre öncesine kadar atlı kızaklarla gezinti yapılan gölde, ilkbahar mevsiminde buzların çözülmeye başladığını belirtti.

Ardahan Vali Yardımcısı Deniz Pişkin de Çıldır Gölü'nün kış mevsiminde donmuş halinden istifade edildiğini vurgulayarak, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki en büyük tatlı su gölü olan Çıldır için farklı projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

Göl çevresinde kamp ve konaklama yapılabilecek bir projeyi Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) desteğiyle hazırladıklarını anlatan Pişkin, bu sayede gölün yalnızca kış mevsiminde değil yaz aylarında da değerlendirilmesini sağlayacaklarını ifade etti.

Son Güncelleme: 08.04.2015 14:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.