08 Mart 2016 Salı 10:43
Çıldır'a Erken Dönen Martılara Vatandaşlar Sahip Çıktı

 Ardahan'da bu yıl erken göçtükleri Çıldır Gölü'nün yüzeyinin buzla kaplı olması nedeniyle avlanamayan martılara, yöre sakinleri yem bırakarak sahip çıkıyor.

Her kış mevsimi öncesinde göçtükleri Van Gölü'nden bahar aylarında tekrar Çıldır'a uçan martılar, bu yıl havanın erken ısınmasıyla bölgeye yaklaşık bir ay erken geldi.

Ancak yüzeyindeki buzların henüz çözülmediği Çıldır Gölü'nde avlanamayan martılara, yöre sakinleri sahip çıkarak yem bırakmaya başladı.

Göl kenarındaki bir işletmenin sahibi Can Uzunkaya, hava sıcaklıklarının yükselmesinin martılar için yanıltıcı olduğunu söyledi.

Bundan 3 yıl önce de aynı durumun yaşandığını dile getiren Uzunkaya, "O zaman da havalar erken ısınmış, martılar çok erken gelmişti. Bu yıl da aynısı oldu ancak henüz buz tamamen çözülmedi. Dolayısıyla martılar aç kalmasın diye günlük yem ve balık bırakıyoruz. Buz çözülene kadar yiyecek bırakacağız. Çıldır Gölü'ne güzellik katan martılara bakması bize ait" diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Ardahan Şube Müdürü Temel Şimşek ise havaların erken ısınmasının martıların Van Gölü'nden zamanından önce dönmesine yol açtığını belirterek, "Bu yıl ısınma nedeniyle leylekler de yaklaşık bir ay erken geldi. Vatandaşlar yemleme yapıyor, destek veriyor. Bu konuda duyarlı vatandaşları kutluyorum" dedi.

Son Güncelleme: 08.03.2016 14:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.