06 Haziran 2015 Cumartesi 16:15
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ardahan'da

ARDAHAN - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bunlar milleti devre dışı bırakmak istiyorlar, ülkenin geleceğini bizzat milletin kendisinin tayin etmesinin önüne geçmek istiyorlar. İstikrarlı, güven dolu bir Türkiye istemiyorlar. Onun için 'eski Türkiye' diyorlar. Pensilvanya'sıyla, Kandil'iyle, Ermeni lobisi ile bu ülkenin, bu milletin düşmanı ne kadar örgüt varsa hepsi arkalarında" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PTT kavşağı önündeki Kongre Caddesi'nde düzenlenen programda, Ardahanlılara hitap etti. 

Yeni Türkiye'nin önünün kesilmeye çalışıldığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bunların makbullükten anladığı; inancından, tarihinden, kendi ideolojisinin sınırlarına mahkum ettikleri insan tipi. Bunların kesinlikle demokrasi, insan hakları, Türkiye'nin gelişmesi ve kalkınması diye bir dertleri yok. Bunlar milleti devre dışı bırakmak istiyorlar, ülkenin geleceğini bizzat milletin kendisinin tayin etmesinin önüne geçmek istiyorlar. İstikrarlı, güven dolu bir Türkiye istemiyorlar. Onun için 'eski Türkiye' diyorlar. Pensilvanya'sıyla, Kandil'iyle, Ermeni lobisi ile bu ülkenin bu milletin düşmanı ne kadar örgüt varsa hepsi arkalarında. Dikkat edin söyledikleri, vaatleri, tehditleri, hakaretleri aynı, millete hizmet için bir araya gelemeyenlerin, yeni Türkiye'nin önünü kesme konusunda kol kola girdiklerini görüyoruz. Daha dün TBMM'de yan yana oturmak için zor ikna edilen partiler, bugün aralarında koalisyon konuşuyorlar. Rahmetli Aşık Veysel ne diyordu, 'Kim okurdu kim yazardı, Bu düğümü kim çözerdi, Koyun kurt ile gezerdi, Fikir başka başka olmasa'. Fikirler başka başka ama birlikte geziyorlar."

Hepsinin aynı yerde beslendiğini ve yönlendirildiğini, bu birlikteliğin sebebinin demokrasi, hoşgörü ve özgürlüğe inanç dolayısıyla olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, birlikteliğin tek sebebinin, milletin kendi kendini yönetmesine tahammülü olmayanların, milli iradenin gücünü zayıflatmak olduğunu vurguladı.

- Korkuyu korkutmak...

Dün Diyarbakır'daki patlamaya da değinen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bunlar herhangi bir partiye yönelik değil, yarın yapılacak seçimlere gölge düşürmek için provokatif bir eylem. Ben ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılara şifalar diliyorum, ölenlerin yakınlarına sabırlar diliyorum.

Biz işte 6-7-8 Ekim olaylarında o eş başkana onu söyledik. Ben dün akşam kendisini aradım, telefonuma çıkmıyor, niye çıkmıyorsun? Çık. Bu kadar uzaktan. Çünkü meydanlarda onlar istediği gibi söyleyecek biz onlara bir şey söylediğimiz zaman beyler rahatsız olacak. Ben insani görevimi yapayım dedim o kadar ve onu yaptım. Cumhurbaşkanlığı makamından açıklama yapıldı, dün akşam ATV-A Haber ortak yayınında orada da açıklamamı yaptım, görevimi bitirdim.

Kardeşlerim aman ha, hep birlikte sandıklara sahip çıkacağız ve yüksek katılım sağlayacaksınız. Korkuyu korkutacaksınız, korkmak yok. Allah'ın verdiği canı sadece o alır. Hepimiz vademizi yaşıyoruz. Bundan başkası yok ama bizim demokrasiyle ilgili irademizi kimse pranga altına almamalı. Bilelim ki bunların oyunları yarın bozuluyor. Bunu siz bozacaksınız."

Erdoğan, yurt dışındaki gazetelerde çıkan haber ve makalelerin hiç önemli olmadığını belirterek, "Bu tezgahın merkezine de bölücü örgütün güdümündeki partiyi yerleştirmiş durumdalar. Bak hepsi kalkıyor 'Barajı aşacak mı aşmayacak mı?'. Millet ne derse o olacak. Millet 'aşsın' diyorsa aşar, 'aşmasın' diyorsa aşmaz. Milletin iradesine saygı duyacaksın o kadar basit" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP diye bir partinin olmadığı bir dönemde demokratik açılımı kendilerinin başlattığının, arkasından Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'ne geçtiklerinin ve sonunda bunu Çözüm Süreci'ne yükselttiklerinin altını çizdi. 

Erdoğan, "Biz, silahın olmadığı, çatışmanın olmadığı bir Türkiye'yi istiyoruz. Silahla demokrasi olmaz, fikirle demokrasi olur, oyla demokrasi olur, onun için biz bunlara dedik ki 'Bırakın silahları, yurtdışına gidecekseniz yurtdışına, burada kalacaksanız silahsız'. Benim bütün vatandaşlarım silahsız. Fikriyle, düşüncesiyle konuşuyor. Sen bölgede milleti silahla, baskıyla, tehditle, Kandil'den gelen emirlerle yönetilen partiye oy vermeye zorlarsan bunun adı demokrasi olmaz. Bunun adı, 1940'ların faşist tek parti anlayışını hortlatmaya çalışmak olur. Hiç kimse kusura bakmasın, Müslüman aynı delikten iki kere ısırılamaz" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu millete bir CHP yetti. Nereye kadar, Menderes'e kadar. Menderes geldi, sildi süpürdü ama ne yaptılar, Menderes'i ipe götürdüler" dedi.

Milletin 1970'lerin, 1990'ların kara günlerini yaşadığını, eskiden mazotun bulunamadığını, tuz ve ekmeğin karne ile verildiğini de anımsatan Erdoğan, siyasi partilerin dışında parlamentoda güç olamayacağını, bağımsız bir milletvekilinin parlamentoda bir şey yapamayacağını, oyların zayi olmamasının önemine işaret etti ve oyların kıymetinin bilinmesini istedi.

Tek millet, tek bayrak ve tek devletin önemini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tek vatan; 780 bin kilometrekareyle tek vatan, kimse bu toprakları bölemez. Bölmeye kalkarsa ordumuz karşısında, güvenlik güçlerimiz karşısında, hepsinden öte milletimiz karşısında" dedi.

Devlet içinde devlet olamayacağına vurgu yapan Erdoğan, "Pensilvanya'dan birileri 40 yıldır bu ülkeyi bölmeye çalışıyor. 1999 yılında buradan kaçıp gidiyor, üst akıl onu idare ediyor ve işte dün akşam bir televizyon programında onu nerelerin yönettiği gayet güzel açıklandı. Bitmedi, şimdi küçük imamlar da kaçıyor. Türkiye'de onların il il imamları vardı. İmam mihrabı terk eder mi? Ne olacak, 'baş imam' Mekke, Medine dururken Pensilvanya'yı seçerse, küçük imamlar da onun peşinden gidiyorlar oralara. İşte yarın bunlara ders verme günüdür" değerlendirmesinde bulundu.

- Notlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ardahanlılara hitap ettiği PTT Kavşağı’ndaki Kongre Caddesi’nde "Sayın Cumhurbaşkanımız serhat şehri Ardahan’a hoşgeldiniz", "Ardahan’dan Edirne’ye memleket sizinle can buldu", "Karlı dağların saklı bahçesi Ardahan'a hoşgeldiniz" pankart ve afişleri dikkati çekti. 

Kongre Caddesi’nde Aşık Şenlik’in, "Ehli İslam olan işitsin bilsin can sağ iken yurt vermeyiz düşmana, isterse uruset ne ki var gelsin, can sağ iken yurt vermeyiz düşmana" sözlerinin yer aldığı afiş asıldı. 

Ardahanlılarla buluşma programına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın yanı sıra vali, belediye başkanı, milletvekilleri ve diğer ilgililer de katıldı.

Kongre Caddesi'nin Türk bayrakları ile Erdoğan ve Atatürk posterleri ile süslendiği görüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 78 yaşındaki Hediye Şerif isimli bir kadınla, konuşması sırasında kısa süreli bir diyalog kurdu.

Hediye nine, "Ben Cumhurbaşkanıma aşık olmuşum ben onu çok seviyorum. Namazlarımda dua ediyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şerif'e, yardımcı olunması talimatını verdi.

Azerbaycan uyruklu bir kadın ise Erdoğan'dan ev istedi. Eşinin kendisine bakmadığı belirten kadının ev talebine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Herkesin evi yok, bazıları kirada oturuyor" karşılığını vererek, yardımcı olunması talimatında bulundu. 

(Bitti)

Son Güncelleme: 06.06.2015 16:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.