12 Nisan 2016 Salı 10:28
Damal Bebeğinin Heykeli Dikilecek

Damal ilçesine, ilçenin adıyla anılan yöresel bebeğin heykeli dikilecek.

Damal Belediye Başkanı Ergin Önal, Damal bebeğinin, Damal ve Ardahan'ın sembolü olduğunu belirtti.

Damal bebeğini kültürel bir değer olmasının yanında ilçe için önemli bir ekonomik ürün olduğunu dile getiren Önal, "Bu bebeğin yöremizin tanıtımı ve ekonomisine büyük katkısı var. Ortalama en ucuz bir bebek yaklaşık 50 liradan satılıyor, daha da önemlisi bu bebeğin yapımı tamamen el emeği, göz nuru ile ortaya çıkıyor. Görenler şaşkınlığını gizleyemiyorlar." diye konuştu.

Öral, Damal bebeğinin tanıtımı açısından bugüne kadar çok çeşitli çalışmalar yaptıklarını, bu kapsamda son olarak Damal bebeği heykeli yaptırma kararı aldıklarını ifade ederek, "Heykelin nasıl ve ne şekilde yapılacağıyla ilgili birkaç yerle görüşüyoruz. Çünkü renk olarak gerçek manada tutturmamız gerek. Yaptıracağımız heykeli ilçenin en merkez noktası olan belediye binası önüne veya Sağlık Ocağı Meydanı'na dikilmesini planlıyoruz." dedi.

Son Güncelleme: 12.04.2016 13:21
Anahtar Kelimeler:
HeykelDamalDamal Bebeği
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.