29 Nisan 2016 Cuma 11:08
Gürcistan İle Türkiye Arasındaki 40 Yıllık Arazi Sorunu Çözüldü

Ardahan'ın Gürcistan sınırında yaklaşık 40 yıl önce ortaya çıkan arazi sorunu çözüldü.

Posof Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 40 yıl önce Caksu Deresi su yatağının sel ve yağmur sularından dolayı değiştiğini ve bir vatandaşa ait 18 dönümlük arazinin Gürcistan tarafına geçtiğini söyledi.

Alibeyoğlu, Yurtbekler köyünde oturan Süleyman Çelik'in arazisi için Bakanlık nezdinde hukuki mücadele sürdürdüğünü ifade ederek "Önceki gün nihai sonuca vardık. Söz konusu olay, özelde şahsi genelde ise devlet sorunu olması nedeniyle önemliydi." dedi.

Her iki ülkeden katılım ile yapılan toplantı sonrası söz konusu alanın Türkiye'ye iadesi için protokol imzalandığını belirten Alibeyoğlu, şöyle konuştu:

"Sel suları sonucu dere yatağı değişince Gürcistan ile aramızda sınır değişikliği oluşuyor. Dolayısıyla Yurtbekler köyümüzdeki Süleyman Çelik'in arazisinin büyük bir bölümü karşı tarafa geçiyor. Vatandaşımızın yaptığı müracaatla nihai sonuca vardık. Yapılan protokol ile söz konusu arazi bizim tarafa aktarıldı. Aynı alanda DSİ ıslah çalışması da yapacak."

Alibeyoğlu, söz konusu müracaatın 2008'de yapıldığını ve dere yataklarının olduğu sınır bölgelerinde benzeri olayların yaşanabildiğini kaydetti.

Gürcistan İle Türkiye Arasındaki 40 Yıllık Arazi Sorunu Çözüldü

Gürcistan İle Türkiye Arasındaki 40 Yıllık Arazi Sorunu Çözüldü

Son Güncelleme: 29.04.2016 17:57
Anahtar Kelimeler:
Aa
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.