12 Nisan 2015 Pazar 09:18
Kura Nehri'ndeki taşkın

ARDAHAN aa_picture_20150411_5020469_web.jpgaa_picture_20150411_5020470_web.jpgaa_picture_20150411_5020472_web.jpgaa_picture_20150411_5020474_web.jpg - Ardahan'da Kura Nehri'nin yağışlardan dolayı taşması sonucu bazı yollarda meydana gelen su baskını ulaşımda aksamalara neden oldu.

Halil Efendi Mahallesi'ndeki Kale Yolu, nehrin taşması sonucu sular altında kaldı. Mahalleyle ulaşımı sağlayan yol, tedbir amaçlı trafiğe kapatıldı.

Yolun sular altında kalması yaya ve trafik ulaşımını olumsuz etkiledi.

İl Özel İdaresi ve belediyeye ait iş makineleriyle bölgede çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kura Nehri'nin taştığını, bu nedenle vatandaşların duyarlı olmalarını istedi.

Valilik ile koordineli çalıştıklarını, olumsuz bir durum yaşanmaması için teyakkuzda olduklarını ifade eden Köksoy, "Bu gece özellikle vatandaşımız taşkın alanlara yaklaşmasın. Bulanık sudur, altı görülmez tehlikeli durumdur. İnsanımız batabilir, otomobiller batabilir" uyarısında bulundu.

Büyük risk görülmediğini ancak dikkatli olunması gerektiğini kaydeden Köksoy, şunları kaydetti:

"Her şeye rağmen tedbirli olmak zorundayız. Bu konuda duyarlıyız. Halil Efendi Mahallesi'ndeki Artvin yolu üzerindeki bazı evlerimizin güzergahında belki ulaşımda sorun yaşanabilir. Herhangi bir sorun yaşanmaması için AFAD ekiplerimiz ve botları hazır bekletiyoruz. Sayın valimizin de bu konuda talimatları var."

Köksoy, bölgede don yaşandığı için nehrin su seviyesinin düşebileceğini belirtti.

Son Güncelleme: 12.04.2015 09:21
Anahtar Kelimeler:
Kura Nehrindeki Taşkın
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.