22 Şubat 2016 Pazartesi 14:38
Mhp'nin Bazı Teşkilatlarını Kapatma Kararına Tepkiler

 MHP Ardahan İl Başkanı Taşkın Polat, partisinin bazı il ve ilçe teşkilatlarını kapatma kararını eleştirerek, "Bizim davamız MHP'yi iktidara taşıma davasıdır" dedi.

Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Kasım'da yapılan seçimde milletvekili sayılarının, 7 Haziran'a göre yarı yarıya düşerek HDP'nin gerisinde kaldığını anımsatarak, bu sonucun, kendilerine oy veren ya da vermeyeniyle halkın bir bütün olarak MHP'nin yenilenmesini talep ettiğini kendilerine gösterdiğini söyledi.

Bu talebe karşılık vermek üzere MHP'nin acilen kongreye gitmesi gerektiğini, bu nedenle de olağanüstü kongre çağrısıyla topladıkları imzaları işleme koymayan parti yönetimine karşı aralarında kendisinin de yer aldığı 16 il başkanının hukuk mücadelesi başlattığını belirten Polat, şöyle devam etti:

"Bu durum, genel merkezi rahatsız etmiş görünüyor ki dava eden il başkanlarımızı almaya başladılar. Şu an öyle görünüyor. Sıra bize de gelebilir, çok önemli değil. Bizim davamız, MHP'yi iktidara taşıma davasıdır. Onun için bunları dillendiriyoruz. Çünkü önceki gün 4 il başkanımızı, dün itibariyle de Elazığ ve Tokat il başkanlarımız görevlerinden alındı. Bizim buradaki amacımız partimizi iktidara taşıma amacıdır. Davamız bu. Ülkemizin ve halkımızın bizden beklentileri var, bizim derdimiz davamız bunu dillendirmektir."

Polat, görevden alınmaktan korkmadığını da ifade ederek, böylesi bir işlem yapılması halinde şahsi duygularla değil, partinin geleceği açısından gerekli hukuki mücadeleyi vereceğini sözlerine ekledi.

MHP Genel Merkezi, parti tüzüğünün 52 ve 54. maddelerine dayanarak, Aksaray, Kilis, Denizli, Uşak, Erzincan ve Tokat il teşkilatları ile İstanbul Fatih ve Elazığ Merkez ilçe teşkilatlarını kapatma kararı almıştı.

Son Güncelleme: 22.02.2016 16:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.