19 Mayıs 2015 Salı 18:30
Mursi hakkında idam kararına tepkiler

ARDAHAN  - Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ATSO) Çetin Demirci ile Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası (AESO) Başkanı İsmail Kahya, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed ​Mursi'nin idama mahkum edilmesine tepki gösterdi.

Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle Batı'nın sessiz kalmasını anlamamakta güçlük çektiğini belirterek, uygarlık ve demokrasi diyen Batı'nın işlerine geldiğinde sesleri çıktığını ancak Mısır'da yaşananlara sessiz kaldığını söyledi.

"Kim olursa olsun eğer burada bir haksızlık varsa ve siz demokrasi ve uygarlıktan bahsediyorsanız, size neredesiniz? derler. Burada Batı kendi çıkarına göre, dünyaya demokrasiyi ve uygarlığı yutturuyor. Ancak unutmamalılar ki insanlar bunu unutmayacak" diyen Kahya, şunları kaydetti:

"Tabii ki kim ne anlarsa anlasın, Batı iki yüzlülük yapıyor. Hayvan haklarını savundukları kadar yüzde bir bile bu olaya tepki gösteremediler. Göstermiş olsalardı böyle bir durum söz konusu olmazdı. Mısır'daki iktidarın meşruluğu bile tartışılırken böyle bir kararın uygulanacağına ben inanmıyorum. Çünkü meşruluğu tartışılan bir iktidar böyle bir karar veriyor. Böyle bir şey işte. Mursi'nin arkasında çok güçlü bir halk var. Bu halka rağmen böyle bir kararın uygulanacağına ben şahsen inanmam. Yani bana inandırıcı gelmiyor."

Demirci, "Çünkü bu halkın yüzde 52'si Mursi demiş ve hala tüm olumsuzluklara rağmen de arkasında durmuş. Herkese sesleniyorum, karardan insanlık için geri dönülmeli" ifadesini kullandı.

- "Halkın iradesi gasbedilmiştir"

AESO Başkanı İsmail Kahya ise Mısır'da yaşananların insanlık tarihine kara bir leke olarak geçeceğini vurguladı.

Tarihin Sisi'yi ve buna çanak tutanları affetmeyeceğini dile getiren Kahya, "Mısır'da halkın iradesi elinden alınmıştır. Altını çiziyorum, halkın iradesi gasbedilmiştir. Böyle bir zulüm ile karşı karşıyayız. Bizim burada canımız yanıyor ya orada yaşayanlar, onlar ne yapsın? Hem iradesini elinden alacaksın hem de idama mahkum edeceksin. Anlamakta güçlük çekiyorum" diye konuştu. 

Kahya, "Sadece Ardahan'dan Edirne'ye, Türkiye'ye, dünyaya 'neredesiniz' diyorum. Burada bir irade alma, irade gasbı söz konusu. Sizin için böyle bir şey olsaydı ne derdiniz, ne yapardınız? Azıcık olsa vicdanınıza kulak verseniz her şey anlaşılır" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 19.05.2015 18:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.