02 Haziran 2015 Salı 18:10
Mursi hakkındaki kararın açıklanmasının ertelenmesi

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Mısır'da mahkemenin, idam konusunda görüş için dosyaları müftülüğe gönderilen seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile 121 kişi hakkındaki kararın açıklanmasını 16 Haziran'a ertelemesini olumlu karşıladı.

ATSO Başkanı Çetin Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır'da mahkeme, "hapishaneler baskını" ve "casusluk" davalarında, idam konusunda görüş için dosyaları müftülüğe gönderilen ülkenin ilk seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile 121 kişi hakkındaki kararın açıklanmasının ertelendiğini anımsattı.

Bu kararın beklenen bir karar olduğunu, ancak tamamen kaldırılması gerektiğini ifade eden Demirci, şunları söyledi:

"Daha önce de benzeri açıklama yapmıştım, kim olursa olsun eğer burada bir haksızlık varsa ve siz demokrasi ve uygarlıktan bahsediyorsanız yapılanlar hiç doğru değil. Burada altını çiziyorum, Batı kendi çıkarına göre, dünyaya demokrasiyi ve uygarlığı yutturuyor. Mursi ile ilgili alınan her karar tarihi karardır. İnsanlar, daha doğrusu insanım diyen herkes bunu unutmayacak. 

Batı burada tam bir iki yüzlülük yapıyor. Hayvan haklarını savunduklarının yüzde biri kadar bile bu olaya tepki gösteremediler. Göstermezler de. Çünkü Batı sadece kendi çıkarını düşünmektedir. Batı burada samimi olmuş olsaydı, böyle bir durumu, böyle bir manzarayı insanlar yaşamazdı. Üstelik de Mısır'daki iktidarın meşruluğu tartışılıyor. Böyle bir meşruluğu tartışılan bir iktidar buna karar veriyor. Tek kelimeyle insanlık için olmaması gereken bir karar." 

"Bu konuda en doğru kararın idamların kalkmasıdır" diyen Demirci, "Çünkü Mısır halkının yüzde 52'si Mursi demiş, iradesini bu yönde ortaya koymuştur. Bu iradeye sizler ipotek koyamazsınız. Hadi demokrasi diyen Batı nerede? Ben daha önce de demiştim, idamın olacağına inanmıyorum. Çünkü halkın desteği var. Bu karar olumlu, ancak bu karardan geri dönülmesi daha olumlu olacak. Üstelik oranın insanı tüm olumsuzluklara rağmen Mursi'nin arkasında durmuş. Daha önce de seslenmiştim, tekrarlıyorum, karardan insanlık için geri dönülmeli. Yoksa tarih bu kararda rol alanları unutmayacak" diye konuştu.

Mısır'da demokratik seçimle göreve gelen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile 121 kişi hakkındaki idam kararı için müftüden beklenen onama kararı ertelenmiş, müftünün karar hakkındaki görüşünü 16 Haziran'da açıklayacağı belirtilmişti.

Son Güncelleme: 02.06.2015 18:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.