10 Mart 2016 Perşembe 14:53
Tedavisi Tamamlanan Çakır Kuşu Doğaya Bırakıldı

Ardahan'da, geçen yıl eylül ayında yaralı halde bulunan ve bu nedenle göç edemeyen çakır kuşu, tedavisinin tamamlanması ve havaların ısınmasıyla birlikte doğaya bırakıldı.

Yaklaşık 6 ay önce vatandaşlarca yaralı halde bulunarak Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü'ne teslim edilen ve Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi edilen çakır kuşu sağlığına kavuştu.

Atmacagiller familyasından olan ve kış aylarında Kuzey Afrika ve Akdeniz'e göç etmesine rağmen yaralı olduğu için uçamayan çakır kuşu, havaların da ısınmaya başlamasıyla birlikte, Ardahan-Kars Karayolu'nun Çamlıçatak mevkisinde doğaya salındı.

Ardahan Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Temel Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların duyarlı davranmasıyla yaralı çakır kuşunun tedavisinin yapılarak tümüyle iyileştirilebildiğini belirterek, "Çakır kuşunu sağlıklı bir şekilde doğaya bıraktık, bunun mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Son Güncelleme: 10.03.2016 17:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.