18 Nisan 2016 Pazartesi 14:13
'Turizm Haftası'

Ardahan'da Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Hafta çerçevesinde Ardahan Kalesinde düzenlenen programda konuşan Ardahan Valisi Ahmet Deniz, ülke olarak turizme önem verdiklerini ve turizmi diğer sektörler kadar önemsediklerini söyledi.

Türkiye'de turizm denilince 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı anmadan geçemeyeceğini ifade eden Deniz, şöyle konuştu:

"Allah rahmet eylesin. Gerçekten Türkiye turizmde 80'li yıllarda yer edinmeye başladı. Özal'ın açık görüşlülüğü ile dünyayı Türkiye'ye açması önemliydi. Onun sayesinde Türkiye'ye o yıllarda turist gelmeye başladı. O dönemler 4 milyon turist gelirken bugün şükürler olsun 39 milyon turist geliyor. Geçen yıl rakamlarına göre 33 milyar turizm geliri elde etmiş bir ülkeyiz. Dünyanın bu alanda 6. ülkesiyiz. Bu küçümsenecek bir durum değil. Ama asıl hedef 2023. Hükumetimiz belirlediği hedef 2023'de 50 milyon turist, 50 milyon dolar gelir. Bunu yapabilecek bu ülkenin gücü ve kudreti var."

Deniz, turizmden en fazla pay alan il olmak istediklerini ve bu nedenle kaliteye önem verdiklerini sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Faruk Köksoy'un da katıldığı program, hafta çerçevesinde düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verilmesiyle son buldu.

Son Güncelleme: 18.04.2016 18:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.