08 Kasım 2015 Pazar 18:57
Vali Ahmet Deniz Ramazan Tabyası'na yürüyüş düzenlendi

 

Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, 25. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Kargın ile Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, Halil Efendi Mahallesi'nde bulunan 2 bin 180 metre yüksekliğindeki Ramazan Tabyası'na tırmanarak, zirveye Türk bayrağı dikti.

Deniz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Ardahan'ın doğal güzellikleri ve tarihine dikkati çekmek amacıyla tabyaya yürüdüklerini söyledi.

Daha önce başka dağlara da yürüyüş düzenlediklerini ifade eden Deniz, "İlin valisi olarak fırsat buldukça bu tür yürüyüşleri yapıyorum, yapmaya da devam edeceğim. Bu yürüyüşler hem sağlık hem de turizm açısından bakıldığında, son derece önemli. Burada Ardahan'ın eşsiz bir doğası ve tarihi var. Bizzat yerinde görmek nasip oldu. Bunun tadı ise ancak yürümekle çıkarılır" diye konuştu.

Deniz, tabyaların 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı öncesi yapıldığını sözlerine ekledi.

Vali Deniz, beraberindekilerle zirvede bir süre dinlendikten sonra yürüyerek döndü.

Son Güncelleme: 08.11.2015 19:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.