08 Nisan 2016 Cuma 09:38
Yabani Hayvanları İçin Meyve Fidanı Dikildi

Ardahan'da doğal yaşamın sürdürülebilmesi ve popülasyonunun arttırılması amacıyla yaban meyve fidanı dikimi yapıldı.

Ardahan Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü tarafından Posof ilçesine bağlı Armutveren Köyü alanında gerçekleşen fidan dikim törenine Posof Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, Posof Belediye Başkanı Cavit Ulgar, Ardahan Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Temel Şimşek ve diğer yetkililer ile öğrenciler katıldı.

Yaban hayvanlarının doğal ortamda korunması eylem planında bu etkinliğin gerçekleştiğini belirten Kaymakam Alibeyoğlu, benzeri çalışmalarının artarak süreceğini söyledi.

Alibeyoğlu, "Bu çalışmamızın kapsamında yetiştireceğimiz yaban meyveleri çok önemli. Çünkü ilçemiz bu konuda önemli bir potansiyele sahip. Biz de bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Bu meyveler kuşların ve yaban hayvanların besin zincirinde önemli bir yeri var. Bu çalışmamız artarak sürecektir." dedi.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Temel Şimşek ise, benzeri çalışmalarla yaban hayvanların insanların bağ ve bahçesine de zarar vermeyeceğini belirterek, ihtiyaçlarının karşılandığını ifade etti.

Bu çalışma ile yaban hayvanların yaşam alanlarının kalitesini arttırmak istediklerini vurgulayan Şimşek, "Bugün burada sembolik olarak 20 ceviz, 80 ahlat, 20 kadın tuzluğu, 150 kuşburnu ve 100 adet kiraz olmak üzere toplam 470 adet fidan dikimi yapılmıştır. Bugün bu çalışmamız sembolik bir çalışmadır. Ancak bunun devamı artarak sürecektir." diye konuştu.

Şimşek ayrıca fidanların dikimi için belirlenen noktaların yaban hayvanları için önemli alanlar olduğunu da sözlerine ekledi.

Daha sonra törene katılanlar toplu halde fidan dikti.

Son Güncelleme: 08.04.2016 17:59
Anahtar Kelimeler:
Fidan Dikimi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.