21 Şubat 2018 Çarşamba 13:39
Hakkari merkezli 3 ilde göçmen kaçakçılarına yönelik operasyon; 7 gözaltı

Hakkari merkezli 3 ilde göçmen kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonda 7 kişi gözaltına alınırken, şahısların evlerinde 1 adet AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği, 6 adet av tüfeği, 27 adet av tüfeğine ait fişek ve çok sayıda sahte ’Göçmen tanıtma belgesi’ ele geçirildi.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, “İl Jandarma Komutanlığı görevlilerimizce PKK/KCK bölücü terör örgütünün finans kaynaklarına yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında; 20.02.2018 günü Ankara, Van ve ilimiz Şemdinli ilçesinde “Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Parada Sahtecilik” suçunu işlemek amacıyla şebeke kuran ve haklarında yakalama kararı çıkartılan 9 şahsa yönelik eş zamanlı olarak yapılan operasyon faaliyeti neticesinde; 6 şahıs ilimizde 1 şahıs ise Ankara’da yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüpheli şahıslara ait adreslerde yapılan aramada, 20 Irak uyruklu yasadışı göçmen grubu ile birlikte; 1 adet AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği, 6 adet av tüfeği, 27 adet av tüfeğine ait fişek ve çok sayıda sahte ’Göçmen Tanıtma Belgesi’ ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir” denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.