10 Mart 2018 Cumartesi 13:38
İlaç kaçakçılarına operasyon: 5 gözaltı

İllegal reçete düzenleyerek ilaç kaçakçılığı yaptıkları öne sürülen bir şebekeye düzenlenen operasyonda 3’ü yabancı uyruklu 5 kişi yakalandı. Yapılan baskınlarda, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkarılmaya çalışılan psikolojik tedavilerde kullanıldığı belirlenen 150 bin 820 hapa el konuldu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ile Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube ekipleri, uluslararası bir şebekenin yüklü miktarda uyuşturucu hapını yurt dışına kaçıracağı ihbarını aldı. Alınan bilgi doğrultusunda çalışma başlatan polis, söz konusu soruşturma kapsamında, üç gün önce Bağcılar’da takibe aldıkları seyir halindeki minibüsü durdurarak operasyon düzenledi. Araca yapılan baskında 3’ü Suriye uyruklu 5 kaçakçı gözaltına alındı.

Şüphelilerin kullandığı minibüste yapılan aramalarda, eczanelerde reçetesiz satılan ilaç kutularının aralarına saklanan ve psikolojik tedavilerde yeşil reçete ile satılan 150 bin 820 hap ele geçirildi.

İlaç kaçakçılarının, cesaret artıran ve uyuşturucu etkisi yapan hapları, illegal yollardan yurt dışına kaçırmaya çalıştığı ileri sürüldü.

Polisteki sorguları tamamlanan zanlılar, adliyeye sevk edildi. Şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

(Sadık Kahraman/İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.